Anneli Auer vaati miljoonaluokan korvauksia lisää valtiolta – saa 22 800 euroa enemmän

Tapauksen taustalla on niin sanottu Ulvilan murhamysteeri, jossa Anneli Auerin aviomies Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan joulukuussa 2006.

Tapauksen taustalla on niin sanottu Ulvilan murhamysteeri, jossa Anneli Auerin aviomies Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan joulukuussa 2006. (Kuva AOP)

Ulvilan murhajutussa syyttömäksi todettu Auer sai korvauksia kaikkiaan yli puoli miljoonaa euroa.

KORVAUKSET Varsinais-Suomen käräjäoikeus on päättänyt, että miehensä murhaan syyttömäksi todettu Anneli Auer ei saa valtiolta vaatimaan miljoonaluokan lisäkorvauksia.

Valtiokonttori on jo syksyllä 2016 maksanut Auerille kautta aikain korkeimman korvaussumman Suomen rikoshistoriassa, kun hän sai syyttömänä vankilassa istumistaan 611 vuorokaudesta 800 euron päiväkorvauksen, eli yhteensä 488 800 euroa.

Auer vaati korvauksia myös siltä ajalta, kun istui vankilassa seksuaalirikostuomiotaan, mutta oli samaan aikaan murhasta tutkintavankeudessa. Auerin korvausvaatimus oli lähes 2,5 miljoonaa euroa.

Auer esitti, että hänen pyörittämänsä verkkosivusto olisi voinut tuottaa jopa 700 000 euroa ilman vankeutta. Käräjäoikeus ei pitänyt laskelmia uskottavana. Valtiokonttori oli myöntänyt Auerille vuonna 2016 korvausta asiasta jo 57 000 euroa, kun Auer vaati nyt 400 000 euroa lisää.

Lisäkorvauksia Anneli Auerille tuomittiin vain 22 800 euroa. Auer joutuu nyt kuitenkin maksamaan omat noin 18 000 euron oikeudenkäyntikulunsa käräjäoikeudesta sekä liki samansuuruiset valtion oikeudenkäyntikulut.

Tapauksen taustalla on niin sanottu Ulvilan murhamysteeri, jossa Anneli Auerin aviomies Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan joulukuussa 2006. Poliisin on todettu epäonnistuneen tapauksen tutkinnassa pahasti.

Käräjäoikeus ensin tuomitsi Auerin elinkautiseen vankeuteen, mutta hovioikeus katsoi hänet syyttömäksi. Korkein oikeus palautti tapauksen käräjäoikeuteen, jolloin Auer tuomittiin uudelleen käräjäoikeudessa ja katsottiin syyttömäksi hovioikeudessa.

Korkein oikeus ei antanut asiassa enää valituslupaa joulukuussa 2015. Auer tuomittiin murhajutun oikeuskäsittelyiden aikana vankilaan kuitenkin muun muassa törkeistä seksuaalirikoksista. Jukka S. Lahden murhasta ei ole tuomittu ketään.

Kommentoi Facebookissa