Anneli Kanto palkittiin Viisi villiä Virtasta -kirjoistaan – tänä keväänä jo sarjan kymmenes osa

Anneli Kannon laaja lasten- ja nuortenkirjatuotanto sisältää muun muassa kuvakirjoja, runoja ja fantasiaa.

Anneli Kannon laaja lasten- ja nuortenkirjatuotanto sisältää muun muassa kuvakirjoja, runoja ja fantasiaa. (Kuva Marek Sabogal)

Anni Swan -mitali on maamme vanhimpia lasten- ja nuortenkirjapalkintoja.

KIRJAPALKINTO Joka kolmas vuosi taiteellisesti korkeatasoiselle ja aiheenkäsittelyltään sekä ilmaisultaan omintakeiselle lasten- tai nuortenkirjalle jaettavan Anni Swan -palkinnon myöntää IBBY Finland. Palkintona on akateemikko Wäinö Aaltosen suunnittelema hopeinen mitali.

Kirjailija Anneli Kanto saa mitalin kuvakirjasarjasta Viisi villiä Virtasta, jotka käsittelevät monia perheitä askarruttavia asioita, kuten esimerkiksi miten toimia, kun lapset haluavat lemmikin tai lapsi varastaa kaupasta? Sarjassa ilmestyi tänä keväänä kymmenes osa Virtaset huvipuistossa (Karisto).

Valintaraadin mukaan pirkanmaalainen Anneli Kanto on monipuolinen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen laaja lasten- ja nuortenkirjatuotantonsa sisältää kuvakirjoja, runoja, fantasiaa ja eri-ikäisille suunnattuja lasten- ja nuortenkirjoja.

– Anneli Kanto kirjoittaa koukuttavasti. Tarinat kestävät useita lukukertoja ja soveltuvat yhteisiin ja itsenäisiin lukuhetkiin. Teksti on sujuvaa ja selkeää. Kirjailijan tapa käsitellä ongelmia ja niiden ratkaisua on raikas, tuore ja eettinen. Lapset ratkaisevat ongelmat yhdessä. Sisaruus herättää kateutta, närää ja kiukkua mutta tosi tilanteessa yhteishenki on vahva.

Noora Katto on kuvittanut kirjasarjan ilmeikkäästi, tunteikkaasti ja värikkäästi. Viisi villiä Virtasta -sarja on nuoren kuvittajan ja kokeneen ja taitavan kirjoittajan notkeaa yhteistyötä, toteaa raati perusteluissaan.

Mitali jaettiin Anne Kannolle tänään Lastenkirjainstituutissa Tampereella. Lastenkirjailija Anni Swanin mukaan nimettyä palkintoa on jaettu alun perin Suomen nuortenkirjaneuvoston toimesta vuodesta 1961 alkaen.

Lue myös: Jukka-Pekka Palviainen – ”Lapsille pitäisi lukea ääneen senkin jälkeen, kun he osaavat jo lukea”

Sarjassa ilmestyneet teokset

Vilma Virtanen ja uimataito

Paavo Virtanen ja tyttöjen tavarat

Kastehelmi Virtanen ja oma tahto

Perttu Virtanen ja kauhea kateus

Veera Virtanen ja esikoulu

Paavo Virtanen ja pimeys

Virtasen lapset ja pentu

Perttu Virtanen ja varkaus

Vilma Virtanen virpomassa

Virtaset huvipuistossa

Kommentoi Facebookissa