Anni Vuohijoki tylyttää Olympiakomiteaa – ”En halua olla kenenkään koira”

Painonnostaja Anni Vuohijoki antaa synkän kuvan Olympiakomitean johtamistavasta. (Kuva AOP)

Anni Vuohijoki laukoo julkisessa kirjeessään tylyä tekstiä Suomen Olympiakomiteasta, jota hän syyttää pelolla johtamisesta.

URHEILU Suomen Olympiakomitean ympärillä on kuluneella viikolla riittänyt mediakohua. Nyt kohua paisuttaa painonnostaja Anni Vuohijoki, joka ilmoittaa eroavansa Olympiakomitean hallituksesta.

Vuohijoki on julkaissut Twitterissä avoimen kirjeen, jossa lataa tylyä tekstiä Olympiakomitean johtamistavasta. Vuohijoki toteaa, ettei sellainen johtamiskulttuuri sovi hänelle. Hän ei aio jatkaa Olympiakomitean hallituksessa, eikä aio olla hiljaa.

Vuohijoki aloittaa kirjeensä sanoilla: ”Anteeksi, että olen ollut hiljaa. Olen vain pelännyt.”

Kun Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki viime maanantaina erosi tehtävistään häirintäskandaalin takia, sai Vuohijoki paria tuntia myöhemmin yhteydenoton, jossa Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori ilmoitti, että Vuohijoki olisi epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä. Vuohijoen mukaan epäily sijoittuu kisamatkalle.

Vuohijoki keskusteli asiasta Vapaavuoren ja Olympiakomitean HR-päällikön kanssa. Vuohijoen häirintätapaus oli ainoastaan huhujen asteella ja se päätettiin unohtaa.

Vapaavuori ilmoitti torstaina, että tutkinnassa on toinenkin häirintätapaus. Vuohijoki väittää, että kyse olisi hänen tapauksensa, mutta muiden lähteiden mukaan kyse ei olisi kuitenkaan Vuohijoen tapauksesta.

STT:n mukaan Vuohijoen epäillään häirinneen Pekingissä kiekkoleijonia. SUEK tutkii asiaa.

Vuohijoki laukoo kirjeessään Olympiakomiteasta hyvin synkkää tekstiä:

– Olympiakomiteassa on totuttu olemaan hiljaa ja tieto lisää valtaa. Mitä enemmän tiedät toisesta, sitä varmemmin voit pitää toisen talutusnuorassa. Minä en halua olla kenenkään koira. Tämä on pelolla johtamista.

Lue Vuohijoen Twitter-päivitys tästä

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jan Vapaavuori ei lähde vapaaehtoisesti – Olympiakomitea teettää selvityksen

Kommentoi Facebookissa