Annimari Korte maailmantilaston kärkeen – myös kolmiloikassa hieno suomalaistulos

Suomella on todella kova taso 100 metrin aidoissa.

Suomella on todella kova taso 100 metrin aidoissa. (Kuva AOP)

Annimari Korte aitoi Espoossa maailman uuden kärkiajan 12,81. Nooralotta Neziri aitoi maailmantilastossa toiseksi ja Reetta Hurske neljänneksi.

YLEISURHEILU Yleisurheilun maailman kauden kärkitulokset ovat suomalaisille harvinaista herkkua. Lauantaina Espoossa Annimari Korte aitoi 100 metrillä kuitenkin maailman kauden kärkiajan 12,81.

Espoossa aidottiin kaksi kilpailua. Toisen kilpailunkin voittajaksi ylsi Korte ajan oltua tällä kerralla 12,82. Startti uusittiin, mutta Korte ei ottanut vilppilähtöä, vaan tilanne tulkittiin heilahdukseksi.

Nooralotta Neziri aitoi ensimmäisessä startissa maailmantilaston kakkoseksi ajalla 12,93. Kautensa avannut Reetta Hurske oli kolmas ajalla 12,98 ja nousi maailmantilastossa neljänneksi.

Suomalaisten dominointia tilastossa selittää, että koronapandemian takia yleisurheilukausi on muualla maailmassa ollut keskeytyksissä.

Juttuvinkki: Viimeisimmästä suomalaisnaisen yleisurheilun arvokisavoitosta kulunut 24 vuotta

Silti alkukauden tulokset ovat olleet suomalaisittain kovaa luokkaa. Harmillista vain on, että Tokion olympialaiset siirtyivät pandemian takia ensi vuoteen ja Pariisin EM-kisat peruuntuivat kokonaan.

Naisten kolmiloikassa Senni Salminen venytti 14,04. Salmisesta tuli neljäs suomalainen 14 metrin ylittäjä. Aiemmin moiseen ovat kyenneet Heli Koivula, Natalia Kilpeläinen ja Kristiina Mäkelä.

Moukarissa Krista Tervo heitti Vantaalla 71,35. Hän jäi aiemmin tällä kaudella heittämästään Suomen ennätyksestä 64 senttiä.

Toni Kuusela voitti Vantaalla keihäskisan. Hän heitti kauden kotimaisen kärkituloksen 81,36.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pituushypyssä sensaatiomainen Suomen ennätys – Tommi Evilän SE historiaan

Kommentoi Facebookissa