Anton Lundell SM-liigan maalipörssin kärkeen – kutsu Leijoniin maistuisi

Anton Lundell oli NHL:n 2020 varaustilaisuuden ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus

Anton Lundell oli NHL:n 2020 varaustilaisuuden ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus. (Kuva AOP)

Anton Lundell teki kolme maalia, kun HIFK voitti TPS:n 5-2. Lundell lienee vahva ehdokas kevään MM-kisapelaajaksi.

JÄÄKIEKKO Nuorten MM-kisojen pronssijoukkueessa loistanut HIFK:n Anton Lundell pelaa väkevää kautta SM-liigassa. Perjantaina Lundell takoi hattutempun, kun HIFK kaatoi TPS:n 5-2. Hattutemppu oli Lundellille jo kauden toinen.

Samalla Lundell kasvatti koko kauden maalimääränsä jo 16 osumaan ja nousi maalipörssin kärkeen Arttu Ruotsalaisen rinnalle. Ruotsalainen ei tosin enää kuluvan kauden maalisaldoaan komistele, sillä hän on jo jättänyt Ilveksen ja suunnannut kohti NHL-kaukaloita.

– Tänään oli tosi vauhdikas peli taas. Tepsi on ollut tosi hyvä viime peleissä ja taisi olla voittanut viisi peliä putkeen. Viime pelissä Turussa olimme hieman heitä jäljessä ja vähän tehottomia. Tänään saatiin hyvin parannettua sitä puolta ja pystyimme parantamaan juuri niitä asioita, mistä ollaan puhuttu viime pelin jälkeen, Lundell summasi perjantaina.

Lundell on ollut tällä kaudella juuri sitä, mitä IFK ennen kauden alkua tilasi: joukkueen selkeä ykkössentteri ja pelillinen johtaja. Maaliruiskua hänestä ei välttämättä odotettu, mutta Lundell on näyttänyt osaavansa senkin taidon. Maalipörssin kärkipaikka lämmitti Floridan NHL-varausta.

– Tietenkin se on hieno asia, mutta haluan vain tehdä kaikki asiat mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Tänään oli tosi kiva, kun sai onnistumisia ja totta kai se ruokkii itseluottamusta. Joukkueen auttaminen on kuitenkin se tärkein asia ja olen sitten tyytyväinen, jos voitetaan, Lundell pyöritteli.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen julkistaa maanantaina Leijonien joukkueen seuraavaan EHT-turnaukseen. Lundell on varmasti merkitty mies Jalosen papereissa. Lundell ei ole kuitenkaan vielä ehtinyt jännittämään maanantaita.

– Ei nyt vielä, kun meillä on huomenna kova peli Lukkoa vastaan. Pelataan ensin pelit ja katsotaan sitten. Turha tuollaisia asioita on miettiä. Ne asiat eivät ole minun päätettävissä ja en voi oikeastaan muuta tehdä kuin pelata mahdollisimman hyvin tuolla kentällä, Lundell kuittasi.

Kutsu Leijoniin kuitenkin maistuisi?

– Totta kai. Se on aina iso kunnia-asia pukea maajoukkuepaita päälle. Se on niitä juttuja, missä haluaisi aina olla mukana, mutta sinne on kova kilpailu ja tehdään töitä päivä kerrallaan, Lundell sanoi.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi perjantaina, että hän näkee Lundellissa jopa potentiaalisen MM-kisapelaajan.

– Totta kai sinne on vielä paljon aikaa ja paljon ehtii tapahtua, mutta ihan varmasti hänellä on siihen (kisapaikkaan) potentiaalia, Pikkarainen sanoi Sport Contentille.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Mikko Koivulla vahva alku – Patrik Laineen debyytti odottaa vielä

Kommentoi Facebookissa