Anton Lundell vakuuttavassa vireessä NHL:ssä – ”Erittäin älykäs pelaaja”

Anton Lundell kiekkoilee Florida Panthersissa (Kuva AOP)

Anton Lundell kiekkoilee Florida Panthersissa. (Kuva AOP)

Anton Lundell teki Florida Panthersin voittomaalin kärkiottelussa. Pittsburghin Kasperi Kapanen teki kolme maalia rankkaritappiossa.

JÄÄKIEKKO NHL:ssä ensimmäistä kauttaan pelaava Anton Lundell nousi Floridan Panthersin sankarikaartiin lauantaina pelatussa ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Lundell viimeisteli NHL-uransa ensimmäisen voittomaalin, kun Panthers peittosi Carolina Hurricanesin 5-2.

Kysessä oli itäisen konferenssin kärkijoukkueiden kohtaaminen. Tappio oli Carolinalla kauden ensimmäinen.

Lundell viimeisteli ottelun 3-0 -maalin ajassa 13.14. Nuori suomalaishyökkääjä keräsikin vahvasta suorituksestaan suitsutusta joka taholta.

– Hän on hitonmoinen pelaaja! Hän on erittäin älykäs pelaaja, Floridan väliaikainen päävalmentaja Andrew Brunette hehkutti Lundellia lehdistötilaisuudessa.

Lundell sai peliaikaa 18.54 minuuttia. Hän sai myös vastuuta sekä ylivoimalla että alivoimalla,

– Todellakin nautin siitä. Yritin tarjoilla Hubylle paljon kiekkoja ja tietenkin myös Tippylle. Teimme yhden maalin, mutta olisimme voineet tehdä enemmänkin. Loimme hyviä paikkoja, Lundell tähdensi.

– Olimme kotiyleisön edessä lauantaina, joten oli todella mukavaa pelata. Meillä oli hyvä fiilis heti alusta alkaen. Halusimme näyttää, kuinka hyvä joukkue olemme. Jokainen oli valmis otteluun, Lundell jatkoi painokkaasti.

Lundell on pelannut NHL:n debyyttikaudellaan nyt seitsemän ottelua ja tehtaillut niissä kuusi (3+3) tehopistettä. Lundell on onnistunut maalinteossa jo kolmesti.

Florida pelasi lauantaina ilman kapteeniaan Aleksander Barkovia, joka potee alavartalovammaa. Barkovin loukkaantumisen vakavuutta katsotaan uudestaan sunnuntaina.

Florida on NHL-kauden ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt kertaakaan varsinaisella peliajalla. Panthers on menettänyt ensimmäisessä 11 ottelussaan vain yhden sarjapisteen.

Kasperi Kapanen tykitti kolme maalia

Kasperi Kapanen teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun lauantaina. Se ei riittänyt aivan voittoon asti, sillä Kapasen edustama Pittsburgh Penguins taipui kotonaan Minnesota Wildille voittolaukauskilpailun päätteeksi 4-5.

Kapanen oli jäänyt ilman maalia kauden ensimmäisessä yhdeksässä ottelussaab. Nyt maaleja syntyi saman tien kolme. Ensimmäinen hattutemppu näki päivänvalon hänen 252. NHL-ottelussaan.

Onnellisuus ei kuitenkaan ollut täydellistä. Minnesota tasoitti kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kapanen ei saanut voittolaukauskilpailussa omaa yritystään verkkoon.

Teksti Otto Palojärvi, Jussi Lehmola ja Kari Aho

Lue myös: Jesse Puljujärvi hurjassa iskussa – Jari Kurri ja Esa Tikkanen todistivat paikan päällä

Kommentoi Facebookissa