Jesse Puljujärvi hurjassa iskussa – Jari Kurri ja Esa Tikkanen todistivat paikan päällä

Jesse Puljujärvi on aloittanut kautensa Edmonton Oilersissa todella vakuuttavasti (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi on aloittanut kautensa Edmonton Oilersissa todella vakuuttavasti. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi teki kaksi maalia Edmonton Oilersin voittaessa New York Rangersin jatkoajalla. Oilers-legendat Jari Kurri ja Esa Tikkanen seurasivat ottelua paikan päällä.

JÄÄKIEKKO Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven vakuuttava vire jatkuu NHL:ssä perjantaina. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Puljujärvi teki kaksi maalia ottelussa, joka päättyi Edmontonin 6-5 -voittoon New York Rangersista jatkoajalla.

Rangers näytti menevän jo menojaan 4-1 -johdossa, kunnes Puljujärvi poimi tahtipuikon käsiinsä. Ja sen hän teki todella upealla tavalla. Hän kavensi hurjalla laukauksellaan 2-2:een ja teki hieman myöhemmin irtokiekosta tasoitusmaalin 4-4:ään.

Rangers meni vielä Mika Zibanejadin osumalla kertaalleen johtoon. Connor McDavid tasoitti ottelun todella huikealla soolollaan ajassa 57.01 ja jatkoajalla Leon Draisaitl teki Oilersin voittomaalin.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Puljujärvi teki kaksi maalia samassa NHL-ottelussa nyt kolmannen kerran. Tällä kaudella hän ylsi ensi kertaa samassa ottelussa kahteen maaliin.

Oilers-legendat Jari Kurri ja Esa Tikkanen olivat katsomassa ottelua paikan päällä. Heidät oli kutsuttu paikan päälle juhlistamaan 1980- ja 1990-luvuilla kuusi kertaa Stanley Cupin voittaneen Kevin Lowen paidan nostamista Rogers Palacen kattoon.

Puljujärveltä udeltiin ottelun lehdistötilaisuudessa sitä, että pelasiko hän kauden toistaiseksi parhaan ottelunsa siksi, että Kurri oli paikalla.

– Ehkä. En oikeastaan ajatellut sitä, mutta kerroin tyttöystävälleni, että Kurri on täällä, naurunremahduksen aikaan saanut Puljujärvi kuittasi.

Englanti taittuu jo paremmin Puljujärveltä, joskin parille oppitunnille löytyy vielä taatusti sijaa. Lyhyiksi jäävissä kommenteissa on edelleen hakemista, mutta kaukalossa on hänellä kulkenut tällä kaudella jo yli odotusten.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Aleksander Barkov nousi Olli Jokisen lukemiin

Kommentoi Facebookissa