Aleksander Barkov nousi Olli Jokisen lukemiin

Aleksander Barkov toimii Florida Panthersin kapteenina (Kuva: AOP)

Aleksander Barkov toimii Florida Panthersin kapteenina. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov teki kaksi maalia Floridan Panthersin voitossa NHL-ottelussa Washingtonista ja nousi Panthersin kaikkien aikojen maalitilastossa tasoihin Olli Jokisen kanssa.

JÄÄKIEKKO Florida Panthersin suomalaispelaajat olivat näkyvästi esillä, kun Panthers voitti NHL-ottelussa torstaina Washington Capitalsin jatkoajalla maalein 5-4. Aleksander Barkov teki Floridalle kaksi maalia ja kauden kolmannen maalinsa viimeistellyt Eetu Luostarinen ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Torstain kaksi maalia nostivat Barkovin jakamaan NHL-seura Florida Panthersin kaikkien aikojen maalipörssin kärkipaikkaa. Panthersin kapteeni Barkov jakaa nyt ykkössijaa entisen Panthersin kapteenin Olli Jokisen kanssa.

– Olen todella ylpeä, että pääsin samalla tasolle Jokisen kanssa tuossa tilastossa, Barkov totesi Panthersin Twitter-tilillä.

Jokinen edusti Floridaa 2000-2008 ja toimi joukkueen kapteenina 2003-2008. Hän keräsi Panthers-paidassa pelaamissaan 567 NHL:n runkosarjaotteluissa tehopisteet 188+231=419. Koko uransa Floridaa edustaneen Barkovin saldo on nyt 539 ottelusta tehopisteet 188+289=477.

– Tiedän, että OJ oli legenda täällä. Hän oli loistava pelaaja ja seuran kasvot pitkän aikaa, Barkov sanoi.

Barkov on Floridan kaikkien aikojen pistepörssissä kakkosena. Ykköspaikkaa pitää hallussaan varsinkin edellisvuosina Barkovin kanssa samassa ketjussa usein pelannut Jonathan Huberdeau, joka on saalistanut 601 ottelussa tehopisteet 171+339=510.

Barkovin tämän kauden pistesaldo on 7+5=12. Hän nousi Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon (5+6=11) edelle suomalaispelaajien NHL-pistepörssin kärkipaikalle.

Anton Lundell teki paluun Floridan pelaavaan kokoonpanoon. Lundell oli ollut sivussa neljästä ottelusta loukkaantumisen takia. Panthersin puolustajat Markus Nutivaara ja Olli Juolevi olivat sairastuvalla.

Puolustaja Miro Heiskanen vietti kolmen tehopisteen iltaa NHL:n torstain kierroksella. Heiskasen edustama Dallas Stars kukisti Calgary Flamesin vieraissa jatkoajalla 4-3.

Heiskanen (0+3) oli mukana kaikissa Dallasin varsinaisen peliajan maaleissa. Suomalaispuolustaja on nyt kerännyt kauden kymmenessä ottelussaan tehot 2+8=10, mikä oikeuttaa Starsin sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan. Heiskanen on vain yhden pisteen päässä NHL:n puolustajien pistepörssin kärkipaikasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olli Jokisen Jukurit nyt vahvassa voittoputkessa

Kommentoi Facebookissa