Nainen pakotettiin aamuyöllä autoon ja käskettiin hankkia lääkkeitä – poliisipartio haki naisen turvaan apteekista

Naista oli pahoinpidelty, häneltä oli vaadittu rahaa ja häntä oli käsketty hankkimaan lääkkeitä apteekista.

Naista oli pahoinpidelty, häneltä oli vaadittu rahaa ja häntä oli käsketty hankkimaan lääkkeitä apteekista. (Kuvituskuva Fotolia)

Apteekissa nainen kertoi työntekijälle tilanteesta ja pyysi soittamaan poliisille.

VAPAUDENRIISTO Joensuun keskustassa sijaitsevasta apteekista soitettiin iltapäivällä 15.11.2018 hätäkeskukseen. Ilmoituksen mukaan apteekkiin saapunut nainen kertoi joutuneensa vapaudenriiston kohteeksi. Poliisipartio haki naisen turvaan ja esitutkinta käynnistyi.

Nainen kertoi, että oli joutunut tahtomattaan henkilöauton kyytiin Outokummussa huoltoaseman pihalla aamuyöllä 14.11.2018. Autossa oli naisen mukaan ollut useita henkilöitä, eikä hänen annettu poistua autosta. Nainen kuljetettiin Joensuuhun yksityisasuntoon aamuyön ja aamun aikana 15.11.2018. Naista oli pahoinpidelty, häneltä oli vaadittu rahaa ja häntä oli käsketty hankkimaan lääkkeitä apteekista. Apteekissa nainen kertoi apteekin työntekijälle tilanteesta ja pyysi soittamaan asiasta poliisille.

Poliisi otti asian selvittämiseksi kiinni 20.-27.11.2018 välisenä aikana neljä henkilöä, kaksi noin 40-vuotiasta miestä sekä noin 30-vuotiaan ja noin 20-vuotiaan naisen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehet ja nuoremman naisen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä vapaudenriistosta. Lisäksi joulukuussa 2018 poliisi otti kiinni noin 35-vuotiaan miehen, joka on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Vangittuina ja pidätettyinä olevat henkilöt on vapautettu. Rikosnimikkeinä tapauksessa on törkeä vapaudenriisto, pahoinpitely, kiristys, huumausainerikos, laiton uhkaus ja pakottaminen.

Esitutkinnan yhteydessä on tutkittu myös 16.11.2018 tapahtunutta välikohtausta Outokummussa. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että törkeän vapaudenriiston kohteeksi joutuneen naisen lähipiiriin kuulunut mies oli mennyt erään vapaudenriistosta epäillyn miehen asunnolle. Asunnolle mennyt 40-vuotias mies uhkaili vapaudenriistosta epäiltyä miestä sekä hänen seurassaan ollutta naista. Uhkailija oli varustautunut aseella ja hänen seurassaan oli kolme muuta 30–40-vuotiasta miestä. Uhkailu on esitutkinnan perusteella liittynyt edellä kuvattuun törkeään vapaudenriistoon.

Tapausta ei ilmoitettu heti poliisille, vaan tieto uhkauksesta tuli ilmi törkeän vapaudenriiston esitutkinnassa. Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana 40-vuotiaan miehen hallusta laittoman käsiaseen. Rikoksesta epäiltynä ovat neljä miestä, jotka tunkeutuivat vapaudenriistosta epäillyn asuntoon. Rikoksesta epäillyt ovat olleet esitutkinnan aikana kiinniotettuna ja pidätettynä. Tekoa on tutkittu rikosnimikkeillä ampuma-aserikos, laiton uhkaus ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen.

Molempien tapausten esitutkinta on valmistunut ja kokonaisuus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Poliisi löysi käsistään ja jaloistaan sidotun miehen ulkovarastosta – ”Vammoja voidaan luonnehtia vakaviksi”

Kommentoi Facebookissa