Antti Rinne arvioi puolueiden antamia vastauksia hallitustunnusteluihin – ”Aika hapuilevia, heiveröisiä”

Antti Rinne arvioi edelleen, että mitään puoluetta ei ole vielä suljettu hallitusneuvotteluista.

Antti Rinne arvioi edelleen, että mitään puoluetta ei ole vielä suljettu hallitusneuvotteluista. (Kuva AOP)

Rinne sanoi SDP:n tulleen myös hieman huijatuksi Hussein al-Taeen kohulausunnoissa.

HALLITUS Hallitustunnustelijaksi valittu SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on saanut kaikilta puolueilta vastaukset esittämiinsä kysymyksiin. Rinne kommentoi tuoreeltaan eduskunnassa, että täsmennyksiä tarvitaan erityisesti Eurooppa- ja ilmastopolitiikan osalta.

Antti Rinteen esittämiä kysymyksiä on kritisoitu siitä, että talouskysymykset eivät nousseet niissä esiin. Rinne itse puolestaan kommentoi, että puolueiden vastaukset jäivät talouden osalta ohuiksi.

– Talouspolitiikka oli sivutettu aika kevyesti. Yhdessä kysymyksessä oli mahdollisuus keskittyä kokonaan siihen ja toisessa osittain. Vastaukset olivat aika hapuilevia, heiveröisiä, Rinne arvioi.

Rinne sanoi, että mitään puoluetta ei ole vielä suljettu hallitusneuvotteluista. Kokoomus korosti omissa vastauksissaan taloutta ja tiukkaa työttömyyspolitiikkaa, perussuomalaiset haitallisen maahanmuuton torjumista ja kotimaista kilpailukykyä. Perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka ei sitoutunut ilmastotavoitteisiin.

Keskusta painotti julkisen talouden tasapainoa sekä maakuntamallia, vihreät ilmastopolitiikkaa ja ihmisarvoja. Vasemmistoliitolle tärkeitä olivat perusturva ja aktiivimallin purkaminen, RKP:lle avoin yhteiskunta sekä kristillisdemokraateille vanhustenhoito.

Antti Rinne kommentoi myös kohua, joka on pyörinyt SDP:n tuoreen kansanedustajan Hussein al-Taeen ympärillä. Al-Taee on aikoinaan kommentoinut loukkaavasti sosiaalisessa mediassa muun muassa juutalaisia ja homoseksuaaleja. Aluksi al-Taee sanoi, ettei tunnista kaikkia esitettyjä kuvakaappauksia omiksi sanomisikseen, mutta on nyt myöntänyt tekstit omikseen ja pyytänyt anteeksi.

– Mekin olemme tulleet vähän huijatuiksi tässä asiassa, Rinne lausui.

Hän ei halunnut kommentoida mahdollisista seuraamuksista, jatkotoimenpiteet ovat SDP:n eduskuntaryhmän käsissä.

Lue myös: Antti Rinne valittiin puhemieheksi – ”Käytöksen on oltava kohteliasta ja työn arvokkuuden mukaista”

Kommentoi Facebookissa