Verkkoja nostanut mies putosi veteen – toinen ohjasi veneen rantaan ja piti kuolleesta kiinni

Poliisi epäilee veneen kuljettajaa vesiliikennejuopumuksesta ja kuolemantuottamuksesta.

Poliisi epäilee veneen kuljettajaa vesiliikennejuopumuksesta ja kuolemantuottamuksesta. (Kuva AOP)

Poliisi esitutkinnassa selvitetään tarkemmin syitä, mikä sai menehtyneen putoamaan veneestä.

ONNETTOMUUS Poliisi sai tehtävän Joutsassa 30.4.2019 kello 08.49 aikaan Siikaniementielle. Tapahtumapaikalla selvisi, että kaksi miestä oli ollut nostamassa kalastusverkkoja Siikavedellä. Venettä ajoi vuonna 1965 syntynyt mies. Veden varaan joutunut ja menehtynyt mies oli syntynyt vuonna 1952. Tutkinnallisista syistä miesten asuinpaikkoja ei kerrota. Selvitetyn perusteella miehet olivat kokeneita kalamiehiä.

Alustavien selvitysten ja suoritetun kuulustelun mukaan vuonna 1952 syntynyt mies oli mennyt veneen keulasta nostamaan verkkoja ja pudonnut veteen. Veneen kuljettaja oli antanut veteen joutuneelle veneestä airon, mistä hän piti kiinni toisella kädellään ja toisella kädellä veneen reunasta. Vene on ollut tapahtuma-aikaan noin 200–300 metrin päässä rannasta.

Kuljettaja päätti ajaa veneen rannalle siten, että veden varassa oleva mies pitää kiinni airosta. Jossakin vaiheessa veden varassa olevan miehen ote ei pitänyt ja veneen kuljettaja oli ottanut miestä ensin kädestä ja sen jälkeen niskasta kiinni. Tämän jälkeen venettä kuljettanut mies ajoi veneen rannalle, ohjastaen toisella kädellä venettä ja pitäen toisella kädellä kiinni vedessä olleesta miehestä.

Rannalle oli saapunut myös kolmas mies, joka soitti hätäkeskukseen. Miehet yrittivät elvyttää veden varaan joutunutta miestä. Paikalle saapui noin 20 minuutin kuluttua hälytyksestä pelastuslaitos.

Poliisi epäilee veneen kuljettajaa vesiliikennejuopumuksesta. Hänelle suoritetussa puhalluskokeessa tulos oli 0,51 mg/l. Sen lisäksi miestä epäillään kuolemantuottamuksesta. Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja kuljetettiin verikokeisiin ja edelleen poliisikuulusteluihin.

Esitutkinnassa on tarkoitus selvittää tarkemmin syitä, mikä sai toisen miehistä putoamaan veneestä. Poliisi ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, saiko mies sairauskohtauksen vai johtuiko putoaminen jostain muusta syystä. Menehtyneen miehen osalta suoritetaan kuolemansyyntutkinta.

Lue myös: Mies lähti laskemaan katiskoita puolisonsa kanssa – kohtalokas horjahdus vei hengen

Kommentoi Facebookissa