Antti Rinne kertoo vointinsa olevan merkittävästi parempi – ”Nyt aletaan jo olla voiton puolella”

Antti Rinne joutui Espanjan lomamatkallaan sairaalahoitoon keuhkokuumeen vuoksi.

Antti Rinne joutui Espanjan lomamatkallaan sairaalahoitoon keuhkokuumeen vuoksi. (Kuva AOP)

SDP:n puheenjohtajan sairausloma kestää kuitenkin helmikuun loppuun asti.

SAIRAUSLOMA SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja hänen vaimonsa Heta Ravolainen-Rinne sairastuivat lomamatkallaan Espanjassa tammikuun alussa. Rinne joutui Espanjassa sairaalahoitoon vakavan keuhkokuumeen vuoksi ja myös Rinteen vaimo oli sairaalahoidossa hengitystieinfektion takia.

Aluksi sairausloman kerrottiin kestävän vain tammikuun, mutta Suomessa toipilasajan korjattiin jatkuvan helmikuun loppuun. Rinteelle tehtiin varjoainekuvaus, jolloin huomattiin myös sepelvaltimon tukos. Sepelvaltimon pallolaajennus tehtiin Meilahdessa. Rinne kertoo Facebook-päivityksessään olevansa kiitollinen saamastaan hoidosta.

– Hyvät ystävät, nyt aletaan jo olla voiton puolella! Tuntuu erittäin hyvältä voida kertoa, että sairauden hoitojakso on taaksejäänyttä elämää.

– Hoitohenkilökunta teki minulle kaikki tarvittavat testit ja tulosten perusteella asiat on kunnossa. Hoitoa en siis enää tarvitse, mutta kuntoutus jatkuu vielä. Syynä on se, että Espanjassa tehdyn puutteellisen diagnoosin vuoksi sairaalassaoloaika on pidentynyt ja sen vuoksi on täytynyt polkea kuntopyörää ja jumppailla.

Antti Rinnettä ovat vaalitenteissä sijaistaneet SDP:n varapuheenjohtajat. Rinne itse aikoo palata vaalikentille maaliskuun alussa, eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.

Lue myös: SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palasi Suomeen – sairauslomalla tammikuun loppuun

Kommentoi Facebookissa