Argentiina jatkaa puolivälieriin – Lionel Messi loisti jälleen

Lionel Messi tuulettaa voittoa Australia-ottelun jälkeen. (Kuva All Over Press)

Argentiina voitti Australian 2-1 ja eteni jalkapallon MM-kisojen puolivälieriin, joissa kohtaa perjantaina Hollannin.

JALKAPALLO Argentiina voitti Qatarissa MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Australian maalein 2-1. Argentiinalla oli paikkoja murskavoittoonkin ja yllättävää olikin, että viimeisestä hyökkäyksestään Australia oli vähällä tasoittaa ottelun.

– Olemme hyvin tyytyväisiä. Oli hyvin haastava ja intensiivinen peli. Lionel Messi teki avausmaalin ja toisella puoliajalla saimme toisen maalin. Emme olisi saaneet kärsiä sillä lailla kuin viimeisellä minuutilla, koska meillä oli useita maalipaikkoja, kommentoi Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni.

– Meillä oli paikkoja erilaiseen tulokseen. 2-0 -maali ei ollut ehkä reilu, mutta jalkapallossa virheet ratkaisevat, Scaloni lisäsi.

Avausmaalin tehnyt Messi pelasi vakuuttavan ottelun. Hänet valittiin itseoikeutetusti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Olen todella tyytyväinen, että otimme askeleen eteenpäin. Oli vaikea peli, kuten odotimmekin. Paljoakaan ei ollut palautumisaikaa ja olimme huolestuneita. Oli fyysinen peli ja vastustaja oli vahva. Onneksi teimme maalin ja saimme myöhemmin toisenkin maalin. Ottelut MM-kisoissa ovat aina vaikeita, Messi sanoi.

Paikan päällä Qatarissa on kymmeniätuhansia argentiinalaisia. Yli 80 prosenttia Argentiinan kansasta on seurannut MM-ottelulähetyksiä.

– Mahtava tunne. Olen iloinen, että saan jakaa tämän upean hetken kaikkien argentiinalaisten kanssa. Koko Argentiina haluaisi olla täällä, mutta se ei ole mahdollista. Mutta Argentiina yhdistyy kanssamme, Messi iloitsee.

Ensi perjantaina Argentiina pelaa puolivälieräottelussa Hollantia vastaan. Scaloni on turnauksen nuorin ja Hollannin Louis van Gaal vanhin valmentaja.

– Olen ylpeä tästä. Pelasin nuorena Deportivo La Corunassa ja hän valmensi silloin FC Barcelonaa. Hän on erinomainen valmentaja. On etuoikeus saada kohdata hänet myös MM-kisoissa, hehkutti Scaloni van Gaalia.

Scalonin mukaan Hollanti on todella kova joukkue.

– Näimme heidän pelinsä USA:ta vastaan. He eivät pelaa ehkä yhtä kauniisti kuin aiemmat Hollannin jalkapallojoukkueet, mutta pelaavat todella hyvin. Toivottavasti pääsemme jatkoon.

Australian urakka jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa päättyi neljännesvälieriin, mutta turnausesitys ylitti Australian osalta kaikki odotukset. Aiemmin Australia edennyt alkulohkostaan jatkoon MM-kisoissa vain 2006.

– Sanoin pojille, etten voisi olla ylpeämpi. He antoivat kaikkensa Australialle. Olemme vähän pettyneitäkin, koska olisimme voineet saavuttaa enemmänkin. Mutta toivottavasti Australia on ylpeä näistä jätkistä, kommentoi Australian joukkueen päävalmentaja Graham Arnold.

Arnoldilta kysyttiin tarkentavasti, oliko joukkue tyytymätön turnaukseen, joka sivusi Australian kaikkien aikojen parasta MM-tulosta. Hän tarkensi, että oli itse pettynyt.

– Vaikka menestyimme, tuntuu siltä, että epäonnistuimme tänä iltana. Minulle pääsy 16 joukkoon ei riittänyt. Halusin enemmän.

Arnold ennen kaikkea toivoo, että Australian jalkapallomaajoukkue saisi enemmän tukea. Joukkueellahan ei ole Australiassa kunnon harjoittelukeskusta, kuten jalkapallon huippumailla.

– Tämä joukkue yhdistää Australiaa MM-kisoissa. Jotta niin tapahtuisi jatkossakin, täytyisi saada lisää rahaa, jotta voisimme saada lisää pelaajia ja nostaa tasoamme. Siihen tarvitaan hallituksen apua. Maajoukkue on koditon. Tarvitsemme kunnon fasiliteetit toiminnalle, Arnold päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Hollanti jyräsi puolivälieriin – Yhdysvallat sai kunnon oppitunnin

Kommentoi Facebookissa