Arvokkaat pyöräkuormaajat anastettiin ja yritettiin viedä Viroon – poliisi löysi koneet viime hetkellä

Poliisi ehti juuri sopivasti paikalle takavarikoimaan anastetun omaisuuden.

Poliisi ehti juuri sopivasti paikalle takavarikoimaan anastetun omaisuuden. (Kuva AOP)

Työkoneisiin oli kiinnitetty toisen vastaavaa mallia olevan työkoneen tunnistekilvet ja liimattu työkonevuokrausyrityksen tarroja.

VARKAUS Vantaalla anastettiin kevään aikana kaksi arvokasta työkoneyhdistelmää. Ensimmäinen kone anastettiin maaliskuun lopulla ja toinen toukokuun puolivälissä. Työkoneet anastettiin Sanomalan alueelta kahden eri liikekiinteistön pihalta. Ensimmäisen anastetun yhdistelmän arvo oli 57 000 euroa ja toisen 150 000 euroa.

Itä-Uudenmaan poliisi pääsi epäillyn tekijän jäljille ja otti tapauksen johdosta 22.5.2019 kiinni vuonna 1971 syntyneen virolaisen miehen. Kiinni otettaessa mies oli lastaamassa toukokuussa anastettua työkonetta siihen kuuluvine lisälaitteineen Viroon lähtemässä olevaan puoliperävaunuun.

Puoliperävaunu oli tilattu kuljetusliikkeeltä kiinniottopaikalle huonekalujen toimittamiseksi Viroon. Kuljetuksen Viroon lähtöön oli enää pari tuntia aikaa, joten poliisi ehti juuri sopivasti paikalle takavarikoimaan anastetun omaisuuden.

Toimitusosoitteeksi mies oli kertonut oman kotiosoitteensa Virossa. Kuljetusta varten oli laadittu suomalaisen työkonevuokrausyrityksen tilauslomake, johon oli kirjattu siellä töissä olevan miehen nimi ja puhelinnumero. Poliisin soittaessa numeroon siihen vastasi mies, joka kertoi kaiken kuljetukseen liittyvän olevan kunnossa. Todellisuudessa puhelimeen vastannut oli miehen virolainen rikoskumppani.

Molempiin anastettuihin työkoneisiin oli kiinnitetty vastaava mallia olevan toisen työkoneen tunnistekilvet ja liimattu edellä mainitun työkonevuokrausyrityksen tarroja. Kilvet oli saatu haltuun anastamalla ne vastaavanlaisista koneista. Anastettujen kilpien tilalle oli tehty muovista vastaavanlainen väärennetty rekisterikilpi, minkä johdosta anastus ei ollut selvinnyt kilpien oikeille omistajille.

Virolainen mies on ollut vangittuna asian johdosta. Häntä epäillään todennäköisin syin kahdesta törkeästä varkaudesta. Seuraavaksi asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Työkoneella murtauduttiin aamuyöllä kahteen halliin – lopuksi se pysäköitiin siististi pihamaalle

Kommentoi Facebookissa