Ässät surkeassa tappioputkessa – ”Lätkässä saa sen, minkä ansaitsee”

Porin Ässät on voittanut Suomen mestaruuden 1978 ja 2013. (Kuva Liiga)

Porin Ässät ei ole saavuttanut uuden päävalmentajansa Karri Kiven komennossa vielä yhtään pistettä.

JÄÄKIEKKO Porin Ässät vaihtoi hiljattain valmentajaa, mutta uuden päävalmentajansa Karri Kiven komennossa joukkue on yhä voitoitta. Keskiviikkona Porissa Ässät hävisi Jukureille varsinaisella peliajalla maalein 3-4.

Jukurien ratkaisevat maalit olivat kokeneemman kaartin käsialaa. Pekka Jormakka maalasi toisessa erässä 3-1:een ja kolmannessa erässä Jarkko Immonen maalasi ylivoimalla 4-2:een.

Ässille tappio oli seitsemäs perättäinen. Kiven komennossa tappio oli neljäs perättäinen.

– Meillä ei vielä ihan riitä. Jos kaivetaan piste tai voitto, niin se vaatii ratkaisevia asioita. Tänään saatiin kolme maalia ja se oli positiivista, mutta aina jostain nurkasta on vähän valahtanut. Siihen ei ole muuta keinoa kuin huomenna jatkaa taas ja jauhaa niitä asioita. Toivotaan, että saadaan tulosta aikaan, Kivi sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ässillä oli huonoa tuuriakin. Joukkue hallitsi peliä, mutta Jukurit viimeisteli tehokkaammin.

– Lätkässä saa sen, minkä ansaitsee. Joskus se on pienestä kiinni, mutta ei se ole päällimmäisin asia tässä mielessä. Kyllä muutama terävä hetki, joissa meidän täytyy skarpata selvästi. Kyllä siinä läpikäymistä on. Kivi sanoi.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen antoi Ässille tunnustusta.

– Ässien otteet ovat todella hyviä viimeisessä parissa pelissä meidän mielestä. He olisivat voineet jotain ehkä ansaitakin niistä peleistä. Tiedettiin, että tulee hyvin liikkuva joukkue vastaan, joka kääntää peliä nopeasti ja lähtee nopeasti omista, Jokinen sanoi.

Jukurit ratkaisi erikoistilanteista.

– Meiltä ei ollut ihan parasta. Tyytyväinen olen siihen, että saatiin kolme pistettä. Mun mielestäni Ässät oli niskan päällä viisi viisi -pelissä, mutta tän pelin ratkaisivat erikoistilanteet. Me saatiin kaksi ylivoimamaalia, Jokinen totesi.

Jukurit nousi SM-liigan sarjataulukossa seitsemännelle tilalle. Jokisen mukaan hänen joukkueensa sai Porissa kovimman haasteen pitkään aikaan.

– Isot kolme pistettä meille. Pori on aina paha paikka tulla pelaamaan. Kovin peli meille tässä viime aikoina. Jos ei ole vesilasi täynnä ja jalkoja ei ole pumpattu täyteen, on vaikea pelata.

Toiseksi viimeisenä oleva JYP hävisi keskiviikkona Pelicansille maalein 0-3. Pelicans jatkaa sarjassa kolmantena neljä pistettä kärkijoukkuetta TPS:ää perässä.

Toisena oleva KooKoo sai taipua kotiottelussaan. Vierailija HPK voitti Miro Ruokosen ja Michael Jolyn ensimmäisen erän maaleilla 2-1.

Neljäntenä oleva Kärpät hävisi kotiottelussaan Ilvekselle maalein 3-4. Ratkaisu nähtiin jatkoajalla.

Tappara voitti heikossa vireessä olevan SaiPan 4-2. Ottelun hahmo oli Tapparalle kaksi maalia tehnyt Patrik Virta.

Yleisömäärä Tampereella oli 4389. Se oli odotettua huomattavasti pienempi määrä.

Tamperelaisjoukkueista Ilves on sarjassa kuudentena ja Tappara kahdeksantena.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Noora Räty ja Leo Komarov palaavat Leijoniin

Kommentoi Facebookissa