Ässät yllätti Lukon – HIFK hurjassa pisteputkessa

Kuva Fotolia

Ässät oli Lukkoa parempi voittolaukauskisan päätteeksi 2-1. HIFK kasvatti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi voitettuaan Kärpät 2-1.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. HIFK jyrää vakuuttavassa pisteputkessa ja Ässät pääsi yllättämään kärkijoukkue Rauman Lukon.

HIFK kaatoi lauantaina Kärpät Oulussa 2-1-lukemin. Samalla se venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

HIFK:n hurja pisteputki ei näy vielä merkittävänä parannuksena sarjataulukossa. Stadilaiset ovat vasta sijalla 10. Kärpät on kahdeksantena. Myös oululaiset ovat pettyneitä tämänhetkiseen sarjasijoitukseensa.

Ässät pääsi yllättämään Satakunnan paikallispelissä Lukon oltuaan parempi voittomaalikilpailun jälkeen 2-1. Ässät on voittanut nyt neljä ottelua putkeen ja on noussut seitsemänneksi. Lukko johtaa edelleen sarjaa.

Hämeen paikallispelissä kohtasivat HPK ja Tappara. HPK taisteli pisteistä urhoollisesti, mutta sai lopulta palkinnoksi vain yhden pisteen, kun Tappara voitti ottelun jatkoajalla 4-3.

Tappara on sarjassa kolmantena. HPK nyt sijalla 11.

Liiga-päivän avasi jo kello 16 alkanut ottelu TPS:n ja Sportin välillä. Vielä eilen Sport voitti viime hetkien maalilla, mutta nyt TPS oli parempi tyylipuhtaasti 3-0.

TPS:n kolmen tappion putki katkesi ja se on nyt kuudentena. Sportin kolmen voiton putki puolestaan katkesi ja se on sijalla 13.

Pelicansin heikko vire sai jatkoa Kuopiossa. KalPa voitti lahtelaiset 5-3. Pelicans on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja on pudonnut neljänneksi. KalPa on viidentenä.

Kouvolassa KooKoon heikot otteet kotikaukalossa saivat jatkoa. Ilves murjoi sen 4-0. Ilves jatkaa sarjassa toisena. KooKoo on sijalla 12.

Lappeenrannassa Mikkelin Jukurit sai orastavan tappioputkensa poikki, kun se kaatoi jumbojoukkue SaiPan 2-1. Jukurit on nyt sijalla yhdeksän.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK voitti juhlaottelunsa – tähtipelaajalla aukkoja historian tuntemuksessa

Kommentoi Facebookissa