Ässiltä tyly ratkaisu – valmentaja vaihtoon

Ari-Pekka Selin on valmentanut SM-liigassa kahden vuosikymmenen ajan. (Kuva Liiga)

Ässät antoi päävalmentajalleen Ari-Pekka Selinille potkut. Karri Kivi on pestattu Selinin tilalle.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa jumbona oleva Porin Ässät tiedotti tiistaiaamuna valmentajavaihdoksista. Päävalmentaja Ari-Pekka Selin sekä apuvalmentaja Pasi Arvonen saivat lähtöpassit.

Ässien uusi päävalmentaja on Karri Kivi, joka valmensi Ässät Suomen mestariksi 2013. Hänen sopimuksensa kattaa loppukauden.

Ässät tiedotti myös, että Kiven ohella valmennusryhmän muodostavat aiempaan valmennusryhmään kuuluneet Saku Martikainen, Timo Turunen ja Jaakko Rosendahl.

Ässien toimitusjohtaja perusteli Selinin ja Arvosen potkuja urheilullisilla syillä.

– Olen todella todella pettynyt, että jouduimme tähän tilanteeseen. Emme ole onnistuneet saavuttamaan asetettuja tavoitteitamme urheilulliseen menestykseen liittyen ja meidän oli tehtävä tämä muutos, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi tiedotteessa.

Ari-Pekka Selin sekä Pasi Arvonen kuuluivat Ässien valmennusryhmään kaudesta 2019-2020 lähtien. Menestys oli tällä kaudella erityisen heikkoa ja sarjataulukon sijoituksen perusteella valmentajavaihdos oli tietysti perusteltu ratkaisu. Viimeisestä 11 ottelustaan Ässät on voittanut vain kaksi, joista toisen jatkoajalla.

Kivi palaa SM-liigassa valmentajaksi kahden vuoden tauon. Edellisestä pestistään Ilveksessä hän sai potkut 2019.

Meriittejä Kivellä riittää. Hän siis valmensi Ässät Suomen mestariksi 2013 ja tammikuussa 2014 Suomen nuorten maajoukkue voitti hänen komennossaan MM-kultaa.

– Karri Kivi oli vaihtoehdoistamme paras tilanteeseemme. Uskomme, että Karri pystyy omalla johtamisellaan ja kokemuksellaan selkeyttämään tilannettamme ja vapauttamaan suorittamista parantavaa energiaa joukkueessa. Karrilla on hyvä paineensietokyky ja malttia, jota muutostyössä aina tarvitaan. Hän on nähnyt Ässissä monia vaiheita, tunteiden kaikki ääripäät ja tietää mihin tulee mukaan, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

SM-liigassa nähtiin nyt kauden toiset valmentajapotkut. Lokakuussa HPK antoi potkut päävalmentajalleen Matti Tiilikaiselle ja pestasi tilalle Jarno Pikkaraisen.

HPK aloitti kautensa Tiilikaisen komennossa surkeasti. Pikkaraisen komennossa joukkue on noussut sarjataulukossa sijalle kymmenen.

Kivellä on kova haaste tulla rakentamaan pakettia uudelleen, kun runkosarjasta on takana reilu kolmannes. Pudotuspelipaikkaan Ässillä on matkaa kymmenen pistettä, joten isoa ryhtiliikettä tarvitaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: JYP karmeassa tilassa – jälleen tuli turpaan murskalukemin

Kommentoi Facebookissa