JYP karmeassa tilassa – jälleen tuli turpaan murskalukemin

JYP on voittanut Suomen mestaruuden 2009 ja 2012 (Kuva: Liiga)

JYP on voittanut Suomen mestaruuden 2009 ja 2012. (Kuva Liiga)

JYP on hävinnyt kymmenen perättäistä ottelua ja kerännyt niistä vain yhden pisteen.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kriisijoukkue JYP on kaoottisessa tilassa. Torstaina JYP hävisi Kärpille maalein 1-10 ja lauantaina Ilvekselle 1-6.

JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi pyyteli Kärpät-ottelun jälkeen seuran faneilta anteeksi. Ilves-ottelun jälkeen hän väitti joukkueensa pelanneen hyvän ensimmäisen erän, vaikka Ilves karkasi 3-0 -johtoon.

– Meillä oli oikeastaan hyvä latautuminen ensimmäiseen erään. Noi maalit, joita siihen alkuun tuli, tuli ihan selkeästi meidän omista virheistä. Ne oli vähän turhan kalliita, mutta ei meidän peli siinä hetkessä notkahtanut mihinkään suuntaan siitä. Pysyttiin meidän perusasioissa. Nyt kun ollaan tämmöisessä hetkessä tän joukkueen kanssa, niin kyllä meidän pitää pyrkiä tekemään vaan yksinkertaisia asioita ja sen kautta löytää niitä onnistumisia, Ahvenjärvi sanoi lehdistötilaisuudessa.

Toisen erän jälkeen Ilves johti 4-1 ja kolmannessa erässä Ilves teki vielä kaksi maalia. Ahvenjärvi puhui ”yksinkertaisesta ja simppelistä asiasta” ja sen riittävyydestä.

– Toinen erä oli ihan selkeästi Ilveksen erä. Kolmanteen erään me pyrittiin parantamaan omaa peliä. Ei muuteta mitään, vaan koitetaan pitää se yksinkertainen ja simppeli asia. Tänään se riitti tohon vaiheeseen.

JYP on hävinnyt kymmenen perättäistä ottelua ja kerännyt näistä matseista vain yhden pisteen. Ahvenjärvi korostaa laadukkaan työnteon merkitystä.

– Ei se tule kuin työnteon kautta. Kyllä me keskitytään tossa arjessa laadukkaaseen tekemiseen. Varmasti tämmöiset putket painaa siellä pelaajien mielessä, mutta kyllä me pyritään se yksinkertaisten asioiden kautta saada yksinkertaisesti kääntymään.

Tulosten perusteella JYPin työnteko ei vaikuta kovinkaan laadukkaalta. Lätkäjargonissa on kuitenkin tietyt peruskuvionsa.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä antoi JYPille tunnustusta, kuten rehtiin urheiluhenkeen ja lätkäjargoniin kuuluukin.

– JYP oli ensimmäisessä erässä hyvä. Vei peliä. Me tehtiin maalit siinä, mutta puolustettiin suhteessa vastustajaan heikosti. Toisessa erässä ja kolmannessa erässä pystyttiin petraamaan.

Ilveksen unkarilaispelaaja Balazs Sebök keräsi JYP-ottelussa hurjat tehopisteet 2+3=5.

– En tiedä, mitä puuroa söi, mutta jatkossakin kannattaa samaa laittaa lautaselle, Myrrä totesi unkarilaisvahvistuksensa esityksestä.

Sarjajumboksi JYP ei vielä pudonnut. Ässät jatkaa yhä jumbona hävittyään Porissa HPK:lle 0-1. Ottelun ainoan maalin teki kolmannen erän loppupuolella Markus Nenonen.

Sarjan kärkijoukkue Kärpät, joka siis torstaina oli murskannut JYPin 10-1, hävisi lauantain kotiottelussaan Rauman Lukolle maalein 2-5. Linus Nyman teki Lukolle kaksi maalia ja Scott Pooley syötti kolme.

KooKoo nousi sarjan keulille tasapisteisiin Kärppien kanssa voitettuaan Kouvolassa Jukurit maalein 4-2. Jukurit tipahti pudotuspeliviivan alapuolelle HPK:n noustua edelle.

Pelicans pelasi vahvan kotiottelun KalPaa vastaan voitettuaan Lahdessa maalein 4-1. Konsta Hirvonen teki voittomaalin toisessa erässä ja kolmannessa erässä Pelicans osui kahdesti tyhjiin.

Alkukauden yllättäjä Sport on laskusuhdanteessa. Lauantaina se taipui kotiottelussaan Tapparalle maalein 0-3. Tappara on sarjassa seitsemäntenä ja Sport kahdeksantena.

HIFK taisteli alkuvaikeuksiensa jälkeen voiton Lappeenrannassa SaiPaa vastaan SM-liigassa lauantaina. HIFK voitti rankkarikilpailun päätteeksi ottelun lukemin 3-2.

Lauantaina Suomessa pelattiin myös KHL-liigaa. Siinä Jokerit muni 2-0 -johtonsa ja hävisi Moskovan Spartakille maalein 2-4. Jokerit jatkaa kuitenkin läntisen konferenssin kärjessä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tapparan ja Jukurien voittoputket ohi

Kommentoi Facebookissa