Asvalttipäällysteet ovat nyt kovilla – reiän ei tarvitse olla suuri, kun se tekee pahaa jälkeä autolle

Tiehen syntynyt reikä joudutaan talviolosuhteissa paikkaamaan tilapäisellä paikalla.

Tiehen syntynyt reikä joudutaan talviolosuhteissa paikkaamaan tilapäisellä paikalla. (Kuva Fotolia)

Tälle vuodelle teiden päällystykseen on luvattu rahoitusta vähemmän kuin koskaan ennen.

LIIKENNE Autoilijoilta on tullut paljon palautetta teiden päällysteiden huonosta kunnosta ja myös vahinkoja on jo sattunut. Autoilijoilta toivotaankin varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta. Asvaltissa olevan reiän ei tarvitse olla suuren suuri, kun siihen kovaa ajaminen voi tehdä pahaa jälkeä auton renkaalle ja vanteelle.

Väylän kunnossapito-osaston johtajan Magnus Nygårdin mukaan alkutalvi on osoittautunut hankalaksi runsaiden lumimäärien vuoksi.

– Päällyste reikiintyy teille valuneiden sulamisvesien, jäätymisen ja liikenteen kuormituksen yhteisvaikutuksesta. Jos asvaltti on haurasta tai siinä on halkeamia ennestään, tien pinnalle valuva vesi tunkeutuu sen sisään ja lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle vesi jäätyy. Jäätynyt vesi laajenee ja irrottaa paloja asfaltista, Nygård selvittää reikien syntyä.

Nollan molemmin vaihteleva lämpötila synnyttää ilmiötä eniten ja juuri nyt teiden varrella on vielä paljon sulavia lumikasoja. Pahinta on, kun reikiintyminen on päässyt alkuun, vesi ja liikenne voivat hakata tiehen suuremman reiän hyvinkin nopeasti. Ne sitten voivat aiheuttaa vaurioita autoille.

– Vahinkoja pystyy parhaiten välttämään ennakoinnilla. Pieni ajolinjan muutos voi auttaa tilanteessa, jos vauhti ei ole kova, sanoo Väylän tieliikennejohtaja Pekka Rajala.

Tiepäällysteiden kuntoa koskevat huomiot, kuten kuopat, reiät, tiellä oleva vesi, tielle kaatunut puu tai liukkaus, kannattaa ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle. Tieliikennekeskus välittää ilmoitukset alueurakoitsijalle, joka päättää toimenpiteistä tielle asetettujen laatuvaatimusten perusteella.

Jos auto tai muu kulkuväline vahingoittuu tien huonon kunnon vuoksi, sähköisen vahingonkorvauslomakkeen voi täyttää ELY-keskuksen nettisivuilla. Pekka Rajala kertoo, miten töitä tilanteen korjaamiseen eteen tehdään.

– Tiehen syntynyt reikä joudutaan talviolosuhteissa paikkaamaan tilapäisellä paikalla. Oikeaa materiaalia pysyvien paikkojen tekemiseen ei ole tähän aikaan vuodesta saatavilla eivätkä olosuhteetkaan ole siihen otolliset. Vilkkailla tieosuuksilla päällystyskierto on sen verran tiheää, että väliaikaiset paikat on ainakin tässä saakka saatu hoidettua samana vuonna. Alemmalla tieverkolla on riski, että tilapäinen paikka voi olla tiellä aika pitkäänkin.

Kevään ajo-olosuhteet riippuvat paljolti siitä, kuinka paljon ilman lämpötilat heittelevät nollan molemmin puolin ja kuinka paljon sataa. Määrärahat teiden kunnossapitoon ovat niukemmat kuin milloinkaan.

– Koko tälle vuodelle teiden päällystykseen on luvattu rahoitusta noin 1500 kilometrin matkalle. Se on vähemmän kuin koskaan ennen, Rajala kertoo.

  • Tienkäyttäjän linjan numero on 0200 2100 (24 h/vuorokaudessa)

Lue myös: Onko maantie jo aurattu tai suolattu? – Nyt sen voi katsoa kartalta verkkopalvelussa

Kommentoi Facebookissa