Cannonball MC:n huumerikosvyyhdin takavarikko – 15 käsiasetta, 10 kivääriä, konekivääri ja konepistooli

Juttukokonaisuuteen liittyvissä esitutkinnoissa takavarikoitu käsiase.

Juttukokonaisuuteen liittyvissä esitutkinnoissa takavarikoitu käsiase. (Kuva Poliisi)

Huumausaineista olisi saatu jakamattomana vähintään 425 175 euroa ja yli 85 000 käyttöannosta.

RIKOLLISJÄRJESTÖ Hämeen poliisilaitos on saanut päätökseen moottoripyöräkerho Cannonball MC -organisaatioon liittyvän esitutkintakokonaisuuden, jossa on keskitytty Cannonball MC Hämeenlinnan osaston Kanta-Hämeen alueelle välittämiin huumausaineisiin.

Esitutkintakokonaisuudessa lähtee syyteharkintaan seitsemäntoista henkilön juttuja rikosnimikkeillä törkeä huumausainerikos, avunanto törkeään huumausainerikokseen, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, törkeä ampuma-aserikos, ampuma-aserikos, törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, vapaudenriisto, rahanpesu, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja räjähderikos.

Henkilöistä neljä on naisia ja kolmetoista on miehiä ja he ovat 30–54-vuotiaita. Tutkintavankina on edelleen viisi miestä, joista yksi ei ole Cannonball MC:n jäsen. Juttusarjan yhdeksän miestä ovat olleet huumausainekauppoja tehdessään rikollisjärjestö Cannonball MC -organisaation toiminnassa mukana. Nämä henkilöt kuuluvat tai ovat kuuluneet CMC Nomad, Hämeenlinnan, Heinolan tai Turun osastoon.

Cannonball MC:n ja sen tässä juttusarjassa epäiltynä olevien jäsenten tai ex-jäsenten epäillään pitäneen hallussaan ja välittäneen eri rooleissa syksyjen 2016–2018 välisenä aikana yhteensä reilut 17 kiloa amfetamiinia ja 484 ekstaasitablettia. Laskettuna 25 euron grammahinnan mukaan huumausaineista olisi saatu jakamattomana vähintään 425 175 euroa ja yli 85 000 käyttöannosta.

Poliisi takavarikoi näistä huumausaineista noin 1500 grammaa amfetamiinia ja 484 kappaletta ekstaasia. Juttukokonaisuuteen liittyvissä esitutkinnoissa takavarikoitiin yhteensä viisitoista käsiasetta, kynäpistooli, kymmenen kivääriä, yksi haulikko, konekivääri ja konepistooli, sekä patruunoita ja aseen osia.

Rikollisjärjestö Cannonball MC on rakenteeltaan hierarkkinen, muun muassa törkeiden huumausainerikosten tekemistä varten organisoitunut useammasta eri osastosta koostuva kokonaisuus. Kerholla on valtakunnallinen ja paikallinen hierarkia, johon kuuluu muun muassa alempiarvoisten ehdoton tottelemisvelvollisuus. Nykyinen, uuden järjestäytymisen jälkeen kesällä 2017 perustettu organisaatio ei juuri poikkea aikaisemmasta. Edes vankilaan joutuminen ei poliisin mukaan välttämättä estä huumausainerikoksen tekemistä.

Lue myös: Konetuliaseita, kiristystä, huumausaineita… – rikollisjärjestön jäseniä epäillään törkeistä rikoksista

Kommentoi Facebookissa