Australian F1-kilpailussa kolareita ja sekoilua – Valtteri Bottasta se ei auttanut

Max Verstappen voitti Melbournen Albert Parkin radalla ajetun Australian F1-kilpailun. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen voitti Australian F1-kilpailun. Valtteri Bottas oli vaisun esityksensä päätteeksi 11:s.

FORMULA 1 Red Bull -kuski Max Verstappen ajoi odotetusti voittoon Australian F1-osakilpailussa Melbournen Albert Parkin puistokaturadalla. Paalulta lähtenyt Verstappen menetti startissa kärkipaikkansa George Russellille, mutta lopulta hän oli kilpailussa aivan ylivertaisessa vauhdissa.

Verstappenin voittoa enemmän kilpailussa puhuttivat kolaroinnit sekä se, että maaliin tultiin turva-auton perässä. Kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla kolmesti. Kisan aikana oli pitkään epätietoisuutta, kun tuomaristo mietti, mitä oikein pitäisi tehdä.

Viimeinen uusintastartti nähtiin kahta kierrosta ennen loppua. Romua tuli radalle kunnolla ja kisa oli jälleen keskeytettävä.

Pitkän odottelun jälkeen maaliin tultiin turva-auton perässä. Carlos Sainz oli kolaroinut Fernando Alonson ulos radalta, mutta Alonso pystyi jatkamaan kisaa turva-auton perässä kolmantena, koska sääntöjen mukaan kisan tulokset olivat voimassa edelliseltä kierrokselta lähtöjärjestykseen viimeiselle kierrokselle turva-auton perään.

Lewis Hamilton oli Verstappenin jälkeen toinen ja Alonso kolmas. Sainz sai toilailustaan aikarangaistuksen, joka pudotti hänet 12. sijalle.

Sainzin työnantaja Ferrari ei saavuttanut Melbournesta yhtään pistettä. Charles Leclerc ajautui ulos radalta jo ensimmäisellä kierroksella.

Hamiltonin Mercedes-tallikaveri Russell ei päässyt maaliin. Hänen Mersuunsa tuli tekninen vika.

Alonson työnantaja Aston Martin sai kunnon pistepotin. Lance Stroll ajoi Alonson perässä maaliin neljäntenä.

Verstappenin Red Bull -tallikaveri Sergio Perez oli viides. Hän oli jäänyt aika-ajoissa viimeiseksi ajettuaan ulos radalta.

Valtteri Bottas oli tuloksissa 11:s. Edes turva-autot ja kolaroinnit eivät auttaneet häntä nousemaan pisteille.

Bottas hävisi Alfa Romeo-tallikaverilleen Guanyu Zhoulle sekä aika-ajoissa että kilpailussa. Zhou oli kisan tuloksissa yhdeksäs ja toi Alfa Romeolle kaksi arvokasta pistettä.

Verstappen johtaa MM-sarjaa 15 pisteen erolla toisena olevaan Pereziin. Kolme kolmostilaa kolmesta kisasta saavuttanut ikinuori Alonso, 41 vuotta, on kolmantena 24 pistettä Verstappenia perässä. Hamilton seuraa neljäntenä seitsemän pisteen päässä Alonsosta.

Bottas on pisteissä sijalla 11. Hän saavutti kahdeksannen tilan Bahrainissa ajetusta kauden avauskilpailusta.

F1-kauden seuraava osakilpailu ajetaan 30. huhtikuuta Azerbaidzhanin pääkaupungin Bakun katuradalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottakselle surkea tulos Melbournen aika-ajoista

Kommentoi Facebookissa