Autoseurue ja alaikäiset mopoilijat ajautuivat sanaharkkaan – auton kyydissä ollut ampui laukauksen kohti

Poliisin tarkemman selvittelyn alla on muun muassa tapahtumapaikan olosuhteet.

Poliisin tarkemman selvittelyn alla on muun muassa tapahtumapaikan olosuhteet. (Kuva AOP)

Oulun poliisilaitos jatkaa Oulunsalon ampumisen tutkintaa nimikkeellä tapon yritys.

AMPUMISTAPAUS Lauantaina 9.5.2020 hieman ennen kello 21 hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Oulunsalossa on ammuttu käsiaseella kohti mopoilevia nuoria.

Alustavien tietojen mukaan tilanne oli lähtenyt liikkeelle Oulunsalon urheilukentän läheisyydestä, jossa oli ollut nuoria illanvietossa. Urheilukentän läheisyydessä oli ollut myös autoseurue. Tilanteessa on ollut jonkinlaista provosointia autoseurueen ja kahden mopoilijan välillä.

Toisen mopon kyydissä oli ollut matkustaja. Mopoilijat ovat 15–16-vuotiaita nuoria. Auto ja mopoilijat olivat ajaneet Koulutietä Kylänpuolentien suuntaan. Lähellä Kylänpuolentien risteystä auto oli pysähtynyt ja auton kyydissä ollut henkilö oli ampunut laukauksen kohti mopoilijoita. Tapauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä tiedossa olevia omaisuusvahinkoja.

– Laukauksen jälkeen auto oli poistunut paikalta. Poliisi tavoitti kyseisen auton noin tuntia myöhemmin Oulun Rajakylästä. Autosta otettiin kiinni kaksi oululaista nuorta miestä, tiedottaa rikoskomisario Antti Palokangas väkivaltarikostutkinnasta.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa nimikkeellä tapon yritys. Epäilty rikosnimike voi muuttua tutkinnan edetessä. Tarkemman selvittelyn alla on muun muassa tapahtumapaikan olosuhteet, henkilöiden väliset etäisyydet ja sijainnit ampumisen aikana. Esitutkinta on vasta alussa ja epäiltyjen kuulustelut ovat käynnissä.

Lue myös: Mies uhkaili teräaseella lapsia koulun pihalla – poliisi otti 35-vuotiaan miehen kiinni

Kommentoi Facebookissa