Avopuolisonsa surmanneelle 9 vuotta ja 10 kuukautta vankeutta – pahoinpidelty uhri oli raskaana

Käräjäoikeuden mukaan tuomitun on täytynyt tietää käyttämänsä väkivallan johtavan kuolemaan.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitun on täytynyt tietää käyttämänsä väkivallan johtavan kuolemaan. (Kuva Fotolia)

Tuomittu oli surmannut uhrin rajun parisuhderiidan yhteydessä asuntonsa kylpyhuoneessa.

HENKIRIKOS Savonlinnassa kadonnutta Anni Törniä etsittiin tiiviisti heinäkuussa. Poliisilla oli pian syytä epäillä, että 29-vuotias Törn oli joutunut henkirikoksen uhriksi. Käräjäoikeus vangitsikin miehen, joka oli Törnin myös vakuutusalalla työskentelevä miesystävä.

Etelä-Savon käräjäoikeus on nyt tuominnut 33-vuotiaan Jukka Pekka Hyttisen yhdeksäksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen taposta sekä hautarauhan rikkomisesta. Hyttinen oli surmannut raskaana olleen avopuolisonsa pahoinpitelemällä tätä nyrkein rajun parisuhteeseen liittyvän riidan yhteydessä asuntonsa kylpyhuoneessa.

Surman jälkeen hän oli kuljettanut Törmin ruumiin autonsa takakontissa isänsä entisen kotitilan maisemiin Juukaan, Pohjois-Karjalaan. Ruumis oli haudattu metsään kaivettuun kuoppaan.

Hyttisen mukaan hänellä ei ollut tarkoitusta tappaa avopuolisoaan. Käräjäoikeuden mielestä hänen on kuitenkin täytynyt tietää yleisen käsityksensä perusteella käyttämänsä väkivallan johtavan kuolemaan. Tuomiosta on vielä mahdollista valittaa.

Lue myös: Kadonneen Annin ruumis on löydetty – miesystävä myöntänyt osallisuutensa henkirikokseen

Kommentoi Facebookissa