Baltzarin rikostutkintavyyhdissä uusi epäilty – poliisi tutkii ihmiskauppaa yli kahden vuoden ajalta

Kulttuurineuvoksen arvonimen aikoinaan saanut Veijo Baltzar on rikostutkinnan kohteena.

Kulttuurineuvoksen arvonimen aikoinaan saanut Veijo Baltzar on rikostutkinnan kohteena. (Kuva AOP)

Helsingin poliisin tutkimassa ihmiskauppakokonaisuudessa uusi rikosepäily ja uusi epäilty.

BALTZAR Helsingin poliisilaitos tutkii edelleen laajaa ihmiskauppa- ja seksuaalirikoskokonaisuutta. Tutkinnassa on tullut ilmi uusi samaan kokonaisuuteen liittyvä rikosepäily. Rikosnimike on ihmiskauppa, jonka epäillään tapahtuneen vuosina 2017–2019.

Lisäksi kokonaisuuteen liittyen on selvinnyt myös yksi uusi epäilty. Epäiltyjä on siis tällä hetkellä yhteensä neljä, joista yksi on edelleen vangittuna.

‒ Jo ennestään vangittuna oleva epäilty vangittiin myös tähän uuteen rikosasiaan liittyen. Hänet on vangittu toistaiseksi. Syyttäjä haki syytteen nostamisen määräpäivän siirtämistä myöhemmäksi. Uusi syytteen nostamisen määräpäivä on 18.11.2020, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Kyseessä on kirjailija Veijo Baltzariin kohdistunut rikosepäilyjen vyyhti. Kulttuurineuvoksen arvonimen saaneen Baltzarin on kerrottu muun muassa lähennelleen ja kontrolloineen alaikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia, jotka ovat kuuluneet hänen perustamaansa teatteriyhteisöön. Baltzar on nuorten naisten mukaan useasti viitannut vaikutusvaltaisiin ystäviinsä ja tukijoihinsa.

Tutkinnassa rikosnimikkeitä ovat olleet törkeä ihmiskauppa, pahoinpitely, seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Lue myös: Baltzarin tutkinta laajeni – uusia rikosepäilyjä törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus

Kommentoi Facebookissa