Bayern München on Euroopan mestari – teki myös historiaa

Bayern München juhlii maalia.

Bayern München juhlii maalia. (Kuva AOP)

Bayern München kukisti Mestareiden liigan finaalissa Paris Saint-Germainin 1-0.

JALKAPALLO Saksan mahtiseura Bayern München juhlii Mestareiden liigan mestaruutta kukistettuaan sunnuntaina Lissabonissa tyhjille katsomoille pelatussa finaalissa Paris Saint-Germainin maalein 1-0. Voittomaalin puski 59. minuutilla Kingsley Coman.

Kahden Euroopan tämän hetken kuumimman joukkueen kohtaamisesta ei tullut varsinaista klassikkoa. Maalipaikkojen valossa peli oli tasainen. PSG voi syyttää vain itseään hukattuaan muutaman erinomaisen paikan.

Finaalin sankari nähtiin Bayernin tolppien välissä. Vuoden 2014 MM-kisojen kultamaalivahti Manuel Neuer esitti useita loistavia torjuntoja ja osoitti olevansa yhä maailman huipulla, vaikka epäilyä tästä on viime aikoina ollut.

Neuer pysäytti PSG:n supertähtien Neymarin sekä Kylian Mbappen maalintekoaikeet hienoilla torjunnoillaan. Ottelun tuhlaajapoika Neymar voi syyttää itseäänkin, sillä hän ei osunut palloon saatuaan toisella puoliajalla loistavan syötön Mbappelta namupaikkaan.

Bayernin voittomaali nähtiin 59. minuutilla. Joshua Kimmich tarjoili ja Kingsley Coman puski pallon verkkoon. Coman on PSG:n kasvatti, joten oma koira puri pariisilaisia.

Bayern prässäsi korkealta myös maalinsa jälkeen, mikä oli taktisesti järkevää, vaikka PSG:n tasoista joukkuetta vastaan toki riskialtista. PSG ei saanut pelistä otetta.

Ironista olikin, että PSG oli lopussa joukkueista se, joka sai paikkoja vastahyökkäyksistä. Bayernin pelirohkeus ja itseluottamus ovat valtavan kovalla tasolla.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Bayern teki voitollaan jalkapallohistoriaa. Siitä tuli ensimmäinen joukkue Mestareiden liigan ja sen edeltäjän Euroopan cupin historiassa, joka on voittanut tämän kilpailun kaikki ottelunsa aikana.

Bayern voitti kaudella triplamestaruuden. Aiemmin kesällä se oli voittanut jo Bundesliigan ja Saksan cupin.

Bayernin päävalmentajaksi kesken kauden noussut Hansi Flick teki joukkueensa kanssa komeaa jälkeä. Hänen alaisuudessaan kauden 36 ottelusta Bayern voitti peräti 33. Edellisen kerran Bayern hävisi kilpailullisen ottelun joulukuussa.

Bayern voitti Mestareiden liigan tai Euroopan Cupin mestaruuden nyt kuudennen kerran. Edellisen kerran joukkue voitti mestaruuden 2013 voitettuaan silloin finaalissa Borussia Dortmundin. Nykymuotoisen Mestareiden liigan Bayern voitti myös 2001 voitettuaan finaalissa Valencia CF:n.

Mestareiden liigan edeltäjäturnauksen Euroopan Cupin Bayern voitti kolmesti peräkkäin. Mestaruusvuodet olivat 1974, 1975 ja 1976.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Perinteitä tihkuva Haka voitti viimein – sarjapaikan kannalta tärkeät pisteet

Kommentoi Facebookissa