Perinteitä tihkuva Haka voitti viimein – sarjapaikan kannalta tärkeät pisteet

Yhdeksän kertaa Suomen mestaruuden voittanut Valkeakosken Haka on palannut Veikkausliigaan

Yhdeksän kertaa Suomen mestaruuden voittanut Valkeakosken Haka on palannut Veikkausliigaan. (Kuva AOP)

FC Haka avasi voittotilinsä Veikkausliigassa 11. yrittämällä. Haka kukisti HIFK:n Helsingissä 1-0.

JALKAPALLO Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut Valkeakosken FC Haka saavutti sunnuntaina ensimmäisen voittonsa pääsarjatasolla kahdeksaan vuoteen. Haka kukisti Helsingissä HIFK:n 1-0.

Voittomaalinsa Haka teki 34. minuutilla. Tino Purme pääsi ohjaamaan vapaasti lähietäisyydeltä pallon verkkoon. Keskityksen vapaapotkusta Purmeelle tarjoili toisen polven Haka-pelaaja Anton Popovits.

HIFK oli ottelussa selvästi niskan päällä, mutta Hakan puolustustaistelu tuotti tulosta. Haka joutui pelaamaan vajaallakin, kun Jami Kyöstilä sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui ulos kentältä.

Toisen perättäisen tappionsa kokenut HIFK jatkaa sarjataulukossa viidentenä. Tappio Hakalle oli sille kuitenkin paha takaisku varsinkin europelipaikkataiston kannalta. Hakaa vastaan HIFK:lla oli niin sanotun pakkovoiton paikka.

Maajoukkuelegenda Teemu Tainion valmentama Haka oli pelannut kymmenen ensimmäistä sarjaotteluaan ilman voittoa. Joukkueen tilillä oli neljä tasapeliä.

Voitto oli hyvin tärkeä myös Hakan sarjapaikan kannalta. Ero viimeisenä olevaan ja voitoissa yhä nollilla olevaan Rovaniemen Palloseuraan on Hakalla nyt viisi pistettä.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Lauantaina Turun derbyssä kärkijoukkue FC Interin kaatanut TPS on sekin sarjataulukossa Hakan takana yhden pisteen erolla. Putoamistaistelu tullaan käymään juuri Hakan, TPS:n ja RoPSin välillä. Viimeiseksi jäänyt putoaa Ykköseen suoraan ja toiseksi viimeinen joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Edellisen kerran Haka voitti Veikkausliigassa vuonna 2012. Sen jälkeen joukkue vietti seitsemän kautta alemmalla sarjatasolla ennen kuin nousu viime syksynä toteutui.

Haka on Suomen perinteikkäimpiä jalkapalloseuroja. Se pyöri pitkään paperitehtaan tuella, kunnes maailma 2000-luvulla muuttui ja uudet armottomammat taloudelliset realiteetit tulivat vastaan.

Valkeakoskella resurssit ovat rajalliset, mutta kaupungissa tehdään kaikki sen eteen, että Haka pystyisi toimimaan pääsarjatasolla. Menneiden vuosien loisto ei ole realismia, mutta sarjapaikan säilyttäminen olisi jo tärkeä juttu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Turun futisderbyssä iso yllätys – Veikkausliigan kärkijoukkue kukistui

Kommentoi Facebookissa