Belgia voitti ensimmäisen MM-mitalinsa jalkapallossa – Englanti kukistui pronssiottelussa

Eden Hazardin maali on varmistanut Belgialle MM-pronssimitalit.

Eden Hazardin maali on varmistanut Belgialle MM-pronssimitalit. (Kuva AOP)

Siistissä ottelussa briteillä oli vaikeuksia päästä Belgian tiiviin puolustuslinjan läpi.

MM-KISAT Venäjällä oteltavat jalkapalloilun MM-kisat ovat loppuhuipennusta vailla, kun Belgia ja Englanti ratkaisivat keskenään pronssimitalit. Belgian ”kultainen sukupolvi” voitti brittien nuoren joukkueen 2–0, ja saavutti maan ensimmäisen MM-mitalin.

Heti ottelun alussa belgialaiset yllättivät brittipuolustuksen, kun jo neljän minuutin kohdalla Thomas Meunier kurotti keskityksestä pallon maaliin. Näennäinen pallonhallinta oli englantilaisilla, mutta he eivät pystyneet puhkaisemaan tiivistä belgialaispuolustusta.

Ote pysyi belgialaisten hallussa, maalintekijänä kunnostautunut Romelu Lukaku jakoi onnistuneita syöttöjä ja Eden Hazard raatoi ympäri kenttää.

Toisella ottelupuoliskolla Lukaku vaihdettiin kentältä, ja Englannille syntyi pikku hiljaa parempia maalintekomahdollisuuksia. Paras tilanne tuli Eric Dierille, joka nosti pallon jo maalivahdin yli, mutta seuratoveri Tottenhamista Toby Alderweirerld pelasti maaliviivalta. Takaa-ajoin katkaisi lopulta Eden Hazard 82. minuutilla viimeistelemällä loppulukemat hienon hyökkäyksen päätteeksi.

Tarkassa vartioinnissa ollut ja maaleitta jäänyt brittien Harry Kane on edelleen kiinni turnauksen maalikuninkuudessa kuudella maalillaan. Finaali otellaan sunnuntaina Ranskan ja Kroatian välillä.

Lue myös: Kroatia kukisti Englannin jatkoajalla – maa eteni ensimmäistä kertaa historiassaan MM-loppuotteluun

Kommentoi Facebookissa