Kroatia kukisti Englannin jatkoajalla – maa eteni ensimmäistä kertaa historiassaan MM-loppuotteluun

Mario Mandžukić teki Kroatialle ratkaisevan maalin jatkoajalla.

Mario Mandžukić teki Kroatialle ratkaisevan maalin jatkoajalla. (Kuva AOP)

Loppuottelussa vastaan asettuu Ranska, Englannin finaalipaikasta on aikaa jo yli 50 vuotta.

MM-KISAT Venäjällä pelattavissa jalkapalloilun MM-kisoissa saatiin selville toinen loppuottelija, kun Kroatia ja Englanti kohtasivat välierässä. Kroatia selvitti tiensä finaaliin ensimmäisen kerran maan historiassa värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Ottelu alkoi Englannin onnellisten tähtien alla, kun laitapuolustaja Kieran Trippier ampui komean maalin vapaapotkusta noin 20 metrin päästä jo viiden minuutin pelin jälkeen. Trippierin hieno ottelu päättyi epäonnisesti, kun mies loukkasi jalkansa jatkoajalla, ja Englanti oli jo tehnyt kaikki vaihtonsa joutuen jatkamaan vajaamiehisenä.

Kroatia otti pelin haltuunsa toisella puoliajalla. Molempien maiden tähtipelaajat Kroatian Luka Modric ja Englannin Harry Kane pysyivät pimennossa, kun puolestaan Ivan Perišić nousi esiin ja viimeisteli jalalla korkealta Kroatian tasoitusmaalin 68. minuutilla.

Jatkoajalla Mario Mandžukić hiipi Englannin linjan taakse ja laukoi joukkueensa 2–1-johtoon ja pallon Jordan Pickfordin vartioiman maalin takanurkkaan. Myös Mandžukić jätti kentän ottelun loppuhetkillä loukkaannuttuaan, mutta se ei estänyt miestä juhlimasta maan historiallista voittoa liukumalla nurmen pinnassa loppuvihellyksen jälkeen.

Englanti on viimeksi pelannut MM-finaalissa kotikisoissaan vuonna 1966, Kroatialle mahdollisuus on nyt ensimmäinen. Sunnuntain loppuottelussa vastaan asettuu Belgian voittanut Ranska. Englanti ja Belgia kohtaavat lauantaina pronssiottelussa.

Lue myös: Ranska rynnisti jalkapalloilun MM-finaaliin – Belgian loppukiri jäi vaisuksi

Kommentoi Facebookissa