Nyt Jari Aarniota epäillään murhasta – tutkinnassa 15 vuotta sitten tapahtunut palkkamurha

Vuoden poliisiksi aikoinaan valittu Jari Aarnio ei saanut pitkään nauttia Helsingin hovioikeuden juhannusviikolla suomasta vapaudesta.

Vuoden poliisiksi aikoinaan valittu Jari Aarnio ei saanut pitkään nauttia Helsingin hovioikeuden juhannusviikolla suomasta vapaudesta. (Kuva AOP)

Huumepoliisin entisen päällikön epäillään tienneen etukäteen palkkamurhasta, jota hän ei kuitenkaan estänyt.

RIKOSEPÄILY Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö, aikoinaan Vuoden poliisiksi valittu Jari Aarnio ei saanut pitkään nauttia Helsingin hovioikeuden juhannusviikolla suomasta vapaudesta. Hovioikeus vapautti tuolloin Aarnion sekä rikollispomona tunnetun Keijo Vilhusen odottamaan niin sanotun tynnyrijutun tuomiota, joka annetaan vasta vuonna 2019.

Nyt poliisi on ottanut jälleen kiinni sekä Aarnion että Vilhusen. STT:n uutisoiman kiinnioton vahvistaa Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi, uudet kuulustelut alkavat tänään.

Kiinniotto liittyy Vuosaaressa vuonna 2003 tapahtuneeseen palkkamurhaan, jossa ruotsalais-turkkilainen Volkan Ünsal houkuteltiin Suomeen. Murha oli kosto, sillä Ünsal oli vuotta aikaisemmin vienyt Tukholman lentokentän rahankuljetusryöstön yhteydessä rikoskumppaneiltaan rahaa sekä ilmiantanut muita osallisia.

Volkan Ünsalin murhasta on tuomittu neljä ihmistä elinkautiseen vankeuteen. Jari Aarnion epäilty osallisuus perustuu siihen, että murha tapahtui todistajana Aarnio-vyyhdissä kuullun Saaran asunnossa. Aarniolla ja kyseisellä naisella on ollut suhde.

Jari Aarnion epäillään tienneen etukäteen murhasta, jota hän ei kuitenkaan estänyt. Tällä perusteella häntä epäillään osalliseksi murhaan. Asianajajan välittämän tiedon mukaan Aarniolle ei ollut aikoinaan tutkinnoissa tullut sellaista tietoa, jonka perusteella hän olisi voinut puuttua palkkamurhaan.

Volkan Ünsalin ruumista ei ole koskaan löydetty.

Lue myös: Jari Aarnio vapautettiin tutkintavankeudesta – tynnyrijutun tuomio annetaan vasta vuonna 2019

Kommentoi Facebookissa