Jari Aarnio vapautettiin tutkintavankeudesta – tynnyrijutun tuomio annetaan vasta vuonna 2019

Vuonna 1999 huumepoliisin päälliköksi tullut Jari Aarnio valittiin Vuoden poliisiksi vuonna 1987, Poliisin ansioristin hän sai vuonna 1995.

Vuonna 1999 huumepoliisin päälliköksi tullut Jari Aarnio valittiin Vuoden poliisiksi vuonna 1987, Poliisin ansioristin hän sai vuonna 1995. (Kuva AOP)

Hovioikeus katsoi vangittuna pitämisen tuomioon asti olevan kohtuutonta lopputuloksesta riippumatta.

RIKOS Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota koskevan niin sanotun tynnyrijutun pääkäsittely Helsingin hovioikeudessa on päättynyt tänään. Pääkäsittely alkoi syyskuussa 2017, ja sen aikana on muun muassa kuultu 132 todistajaa.

Asian poikkeuksellisen laajuuden vuoksi hovioikeuden tuomio annetaan vuonna 2019. Hovioikeus ilmoittaa tuomion antamisen tarkemmasta aikataulusta vuodenvaihteen jälkeen.

Aarnio ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomittu Keijo Vilhunen olivat vaatineet loppulausuntojensa yhteydessä, että heidät vapautetaan tutkintavankeudesta. Syyttäjät ovat vastustaneet vaatimusta.

Hovioikeus on hyväksynyt vapauttamisvaatimukset. Pitkään ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuomittu vastaaja voidaan pääsääntöisesti pitää vangittuna hovioikeuskäsittelyn ajan. Tässä tapauksessa hovioikeus on kuitenkin katsonut, että vastaajien pitäminen vangittuna hovioikeuden tuomion antamiseen asti olisi kohtuutonta tuomion lopputuloksesta riippumatta, kun otetaan huomioon tutkintavankeuden odotettavissa oleva kesto.

Helsingin käräjäoikeus oli joulukuussa 2016 tuominnut kyseiset vastaajat ehdottomiin vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Hovioikeus ratkaisee myöhemmin tuomiossaan, onko käräjäoikeuden tuomiota muutettava.

Lue myös: Huumepoliisin päällikkö todettiin huumeparoniksi – Jari Aarnion tuomio 10 vuotta

Kommentoi Facebookissa