Belgian F1-kisassa tehtiin surullista historiaa

Valtteri Bottas Mercedeksen ratissa Span radalla (Kuva: AOP)

Valtteri Bottas Mercedeksen ratissa Span radalla. (Kuva AOP)

Belgian F1-kilpailussa ajettiin vain neljä kierrosta ja kaikki kierrokset turva-auton perässä. Max Verstappen voitti.

FORMULA 1 Spa-Francorchampsin radalla ajettu Formula ykkösten Belgian Grand Prix oli historiallinen tapahtuma. Ei tosin loistokkaassa mielessä, koska kisasta tuli F1-historian kaikkien aikojen lyhin.

Sateen takia kisan alkua siirrettiin ensin yli kolmella tunnilla. Sitten ilmoitettiin, että kisa startataan turva-auton perässä ja ajoaikaa olisi tunti.

Kuskit liukastelivat turva-auton perässä neljän kierroksen verran. Sen jälkeen kisa keskeytettiin.

Aika-ajotulokset ratkaisivat kisan lopputulokset. Voiton vei Red Bull -tallin Max Verstappen, toiseksi ajoi aika-ajojen suuryllättäjä Williamsin George Russell ja kolmanneksi Mercedeksen Lewis Hamilton.

Suomalaisittain tuloslista oli surullinen. Valtteri Bottas oli 12:s ja Kimi Räikkönen 19:s. Kumpikin suoriutui aika-ajoissa luvalla sanoen surkeasti.

Hamilton jatkaa MM-sarjan kärjessä, mutta eroa toisena olevaan Verstappeniin on enää kolme pistettä.

F1-kaudesta on ajamatta vielä kymmenen kisaa. Seuraavaksi kurvaillaan todennäköisesti normaalimittainen kisa ensi viikonloppuna Hollannissa. Legendaarinen Zandvoortin moottoriurheilukeskus palaa F1-sarjan ohjelmaan 36 vuoden tauon jälkeen.

Spassa oli paikan päällä runsaasti Verstappenin faneja. Ensi viikonloppuna heillä on mahdollisuus nähdä suosikkinsa kisaavan kotimaassaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksella ja Kimi Räikkösellä surkea aika-ajo

Kommentoi Facebookissa