Valtteri Bottaksella ja Kimi Räikkösellä surkea aika-ajo

Valtteri Bottas Mercedeksen ratissa Span radalla (Kuva: AOP)

Valtteri Bottas Mercedeksen ratissa Span radalla. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jäi sateessa ajetuissa Span aika-ajoissa kahdeksanneksi. Hän starttaa kilpailuun 13. ruudusta.

FORMULA 1 Belgian Spa-Francorchampsin F1-kilpailun aika-ajo ajettiin sadekelissä. Vaativalla radalla vaikeissa olosuhteissa draamaa riitti.

Kisajärjestäjät vaaransivat kuljettajien turvallisuutta päätettyään aloittaa aika-ajojen finaalijakson, vaikka sade oli yltymässä. Aston Martin -tallin Sebastian Vettel vaati aika-ajojen keskeyttämistä, mutta hänen toiveensa toteutui vasta sitten, kun Lando Norris rysäytti McLaren-autonsa romuksi.

Norris, joka oli ajanut nopeimman ajan toisella aika-ajojaksolla, nousi autostaan itse, mutta piteli kättään. Tärsky oli raju ja pahemminkin olisi voinut käydä.

Aika-ajoja jatkettiin, kun sade laantui. Paalulle ajoi Red Bullin Max Verstappen, jolta kaksi edellistä kisaa menivät pieleen, minkä seurauksena hän on pudonnut MM-sarjassa toiseksi.

Toiseen ruutuun ajoi superyllättäjä, Williams-tallin George Russell. MM-sarjaa johtava hallitseva maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton, sai tyytyä kolmanteen ruutuun.

Suomalaisittain aika-ajoissa ei ollut riemuittavaa. Valtteri Bottas oli Mercedeksellään vasta kahdeksas. Hän hävisi tallikaverilleen Hamiltonille massiiviset 2,4 sekuntia.

Alfa Romeo -tallissa ajava Kimi Räikkönen oli tuloksissa toiseksi viimeinen eli 19:s. Räikkönen hävisi tallikaverilleen Antonio Giovinazzille 2,1 sekunnilla. Ero oli hämmästyttävänkin iso.

Suomalaiskuskeilla oli isoja vaikeuksia sadekelissä. Heidän tuloksiaan voi pitää hämmästyttävän heikkoina.

Aika-ajoissa toiseksi sijoittunut Russell on merkittävä suosikki Valtteri Bottaksen korvaajaksi kaudelle 2022. Mercedes ei toistaiseksi ole vahvistanut ensi kauden toista ajajaansa, mutta Bottaksen osalta tilanne ei mairittelevalta näytä.

Sunnuntain kisaan Bottas starttaa vasta 13. ruudusta. Unkarin kilpailun hölmöily toi hänelle viiden lähtöruudun pudotusrangaistuksen.

Ennusteet povaavat Spahan sadetta myös sunnuntaille. Luvassa lienee mielenkiintoinen kisa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Japanissa ei ajeta – muitakin F1-kisoja uhkaa jäädä vielä väliin

Kommentoi Facebookissa