Japanissa ei ajeta – muitakin F1-kisoja uhkaa jäädä vielä väliin

Red Bull on palaamassa Formula ykkösten kärkitalliksi

Red Bull on palaamassa Formula ykkösten kärkitalliksi. (Kuva AOP)

Formula ykkösten Japanin Suzukan osakilpailu peruuntui koronapandemian takia.

FORMULA 1 Formula ykkösissä vahvistettiin keskiviikkona jälleen yhden kisan peruuntuminen. Perinteikäs Japanin Suzukan kilpailu jää lokakuun alussa ajamatta koronapandemian takia.

Tokiossa järjestettiin heinä-elokuussa olympialaiset ja järjestetään vielä paralympialaisetkin, mutta F1-kilpailun järjestäminen katsottiin liian riskialttiiksi. Tietysti kisan peruuntumiseen vaikuttivat taloudellisetkin asiat. Tyhjille katsomoille kisaa ei olisi ollut järkevää järjestää.

Japanin Grand Prix on jo viides tältä kaudelta peruuntunut kisa. Kiinan Shanghain osakilpailu peruuntui jo ennen kauden alkua. Kesällä kalenterista poistettiin myös Kanadan Montrealin, Singaporen sekä Australian Melbournen kilpailut.

Kanadan GP korvattiin kesäkuussa toisella Itävallan osakilpailulla. Singaporen kisa on korvattu Turkin Istanbul Parkin osakilpailulla. Australian kisan tilalle ei ole löytynyt vielä korvaavaa osakilpailua.

Lisääkin osakilpailuja saattaa vielä peruuntua. Ainakin marraskuussa ajettavan Brasilian Interlagosin osakilpailun kohtalo on epävarma Brasilian koronatilanteen takia. Myös Meksikon osakilpailua varjostaa korona.

F1-kisoja ei ole ajettu vuoden 2019 jälkeen kuin Euroopassa ja Lähi-idässä. Japanin kisan peruuntuminen tarkoittaa, että Kaukoidän kisat ovat tauolla kahden vuoden ajan.

F1-kausi on tällä hetkellä kesätauolla. Seuraava kisa ajetaan Belgian Spassa 29. elokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas töpeksi Unkarissa pahemman kerran – kova rangaistus

Kommentoi Facebookissa