Bensiini ja diesel sekoittuivat Sotkamon ABC-automaattiasemalla – autoja jo jonossa korjaamoilla

Virhe bensiinin ja dieselin sekoittumisessa on tapahtunut vain Sotkamon ABC-asemalla.

Virhe bensiinin ja dieselin sekoittumisessa on tapahtunut vain Sotkamon ABC-asemalla. (Kuva ABC)

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tapahtuneessa on kyse inhimillisestä virheestä.

POLTTOAINE Sotkamon ABC-automaattiasemalla on tapahtunut virhe, jossa polttoainesäiliöihin on päässyt väärää polttoainetta eli bensiini ja diesel ovat sekoittuneet keskenään. Virhe on tapahtunut tiistaina 19.6. Sekoitussuhde on laimentunut, kun säiliöitä on täytetty niihin kuuluvilla polttoaineilla torstaina 21.6.

ABC-ketju ilmoittaa olevansa pahoillaan tapahtuneesta ja siitä aiheutuvasta ylimääräisestä vaivasta.

– Selvitämme parhaillaan, miten sekoittuminen on päässyt tapahtumaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kyse on inhimillisestä virheestä, kertoo toimialajohtaja Arto Mustonen Osuuskauppa Maakunnasta.

Virhe on tapahtunut vain Sotkamon ABC-asemalla.

– Saimme ensimmäisen reklamaation vasta maanantaina 25.6., jolloin asiaa lähdettiin selvittämään. Saimme kolme palautetta asiakkailta klo 14 mennessä ja sen jälkeen mittarit suljettiin välittömästi, Mustonen jatkaa.

Väärä polttoaine voi pahimmillaan rikkoa moottorin. Paikallisten lehtitietojen mukaan alueen hinauspalvelut ovat ruuhkautuneet, kun tien varsiin pysähtyneitä autoja on hinattu huoltoon. Sotkamolaisilla korjaamoilla on myös jo jonossa autoja odottamassa polttoainejärjestelmän puhdistamista.

Jos autoa on tankattu Sotkamon ABC-asemalla tiistain 19.6. ja maanantain 25.6. välisenä aikana ja autossa esiintyy toimintahäiriöitä, tulee autoilijan toimittaa auto huoltoon. Osuuskauppa ilmoittaa, että Sotkamon ABC-asemalla tankatusta väärästä polttoaineesta koituvat vahingot korvataan aiheutuneiden kulujen mukaan.

Lue myös: Kaasuautojen suosio kasvaa – käytettyjä ajoneuvoja tuodaan kiihtyvällä tahdilla Ruotsin suurilta markkinoilta

Kommentoi Facebookissa