BMW valmistelee yllätystä Geneven autonäyttelyyn – Sveitsissä nähdään M8:n konseptiversio

M8:aan pohjautuva näyttelyauto on erilainen kuin jo väläytelty kaksiovinen coupé.

M8:aan pohjautuva näyttelyauto on erilainen kuin jo väläytelty kaksiovinen coupé. (Kuva BMW)

BMW haluaa asemoida uuden coupén entistä arvokkaammaksi.

AUTOT BMW:n mallistoon kuului vuosina 1989–1997 8-sarjan nimellä myyty iso luksuscoupé, joka korvasi aiemmin tarjolla olleen 6-sarjan. Vuonna 2003 baijerilaiset palasivat jälleen Kuutoseen, jota on myyty uuden vuosituhannen puolella kahden sukupolven ajan. Niistä viimeisin on juuri poistunut tuotannosta, mutta seuraaja on jo aivan nurkan takana.

Se nimetään jälleen 8-sarjaksi, koska BMW haluaa asemoida uuden coupén entistä arvokkaammaksi ja kilpailla näin paremmin muun muassa Mersun S-luokan kaksiovisten versioiden kanssa. Uuden 8-sarjan konseptiversio paljastettiin jo viime keväänä, ja lisäksi Bemari väläytti M8-tehotykin prototyyppiä viime vuoden Nürburgringin 24 tunnin kilpailun yhteydessä. Auton pohjalta kehitetty M8 GTE -ratakilpurikin teki jo debyyttinsä muutama viikko sitten USA:n Daytonassa, joten enää puuttuu varsinainen tuotantoauto.

Sille tehdään parhaillaan viimeisiä säätöjä muun muassa Italian Apriliassa sijaitsevalla testiradalla, ja 8-sarjan debyyttiä odotellaan ensi kesälle. Myynti pääsisi tämänhetkisten tietojen mukaan alkamaan marraskuussa, ja M8 seuraa perässä ensi vuoden puolella. BMW haluaa kuitenkin käyttää odotusajan hyödyksi, ja niinpä baijerilaismerkki on valmistelemassa 8-sarjaan liittyvää yllätystä muutaman viikon päästä ovensa avaavaan Geneven autonäyttelyyn.

Uuden 8-sarjan konseptiversio paljastettiin jo viime keväänä.
Uuden 8-sarjan konseptiversio paljastettiin jo viime keväänä. (Kuva BMW)

Siellä nähdään kuulemma M8:aan pohjautuva näyttelyauto, joka on kuitenkin erilainen kuin jo väläytelty kaksiovinen coupé. Tämä jättää vaihtoehdoiksi joko avomallin tai myöhemmin esiteltävän neliovisen Gran Coupén. Jälkimmäinen on kuitenkin vasta kehitystyönsä alkumetreillä, joten Geneven konsepti on todennäköisesti M8:n avomallin esituotantoversio.

Bemarin malliston huipulle sijoittuva kallis avo sopisi hyvin Geneveen, joka vilisee muutenkin eri valmistajien luksus- ja superautoja. Uutta M8:aa vauhdittaa juuri lanseeratusta M5:stä tuttu tuplaturbokasi, jonka teholukema kohoaa coupéssa ja avossa yli 600 hevosvoiman rajapyykin. M5 on nykyään nelivetoinen, ja sama koskee myös M8:aa. Merkittävä osa tämänkin luokan autoista on nykyään joka nurkasta raapivia, ja M xDriveksi nimetty jokapyöräveto mahdollistaa myös pelkän takavedon vanhojen aikojen tyyliin.

M8 on huomioitu 8-sarjan kehitystyössä alusta alkaen. Niinpä Kasin sporttisen huippuversion pitäisi tuntua tarpeeksi erilaiselta perusmalleihin nähden, joilla vedotaan mukavuudenhaluisempiin asiakkaisiin mm. Ässämersun coupén tavoin. BMW:n insinöörien haasteena on kuulemma ollut jopa varmistaa, että perusversioista ei tule liian urheilullisia tämän asiakaskunnan makuun. M8:n ostajien lompakon täytyy olla puolestaan vielä paksummassa kunnossa, koska autosta tulee kaikkein kallein BMW merkin lippulaivan statuksen mukaisesti.

Lähes tuotantovalmis M8-konsepti ei jää baijerilaisten ainoaksi uutuudeksi Genevessä. Sveitsin maaperällä nähdään vahvojen huhujen mukaan myös coupé-kattoisen X4-katumaasturin toinen sukupolvi ja vielä perusmalliakin tehokkaampi M5 Competition, jossa hyödynnetään todennäköisesti samaa tekniikkaa kuin M8:ssa.

Kommentoi Facebookissa