Bo LKV:n perustajien uusi kansainvälinen konsepti sai miljoonaluokan sijoituksen – aloittaa kohta myös Suomessa

Kiinteistönvälityksen lisäksi Strand Properties on laajentamassa myös kiinteistökehitykseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Strand Properties sai alkunsa aivan koronan alla Espanjassa, mikä teki alkutaipaleesta haastavan.

ASUMINEN Kiinteistönvälityksen toimiala on ollut viime vuodet jatkuvassa murroksessa. Suomessa vuonna 2015 aloittanut Bo LKV valtasi nopeasti markkinoita perinteisiltä toimijoilta ja kovimpien kasvuvuosien jälkeen tehdyn yrityskaupan myötä yhtiön perustajaosakkaat Sirena ja Anssi Kiviranta suuntasivat ulkomaille perustaen Strand Properties -nimisen uuden kiinteistönvälitysalan yrityksen.

Sirena Kiviranta myöntää, että yrityksen luominen tyhjästä ja kasvattaminen olemattomalla budjetilla yhdeksi alan suurimmista oli valtava rutistus.

– Nyt kun olemme myyneet kaiken omistuksemme Bosta, on mitä sopivin hetki kääntää vaihdetta vielä pari astetta kovemmalle. Meillä on tavoitteena luoda kansainvälinen laatubrändi ja -konsepti, joka taipuu eri maiden kiinteistönvälityksen tarpeisiin. Missionamme on nostaa kiinteistönvälityksen asiakaskokemus ja positiivinen yrityskulttuuri aivan uudelle tasolle, ei pelkästään Espanjassa, vaan myös muualla Euroopassa, Sirena Kiviranta kertoo

Strand Properties sai alkunsa aivan koronan alla Espanjassa, mikä teki alkutaipaleesta haastavan. Lentokoneet pysyivät maassa, eivätkä ostajat päässeet paikalle ja vaikka olisivat päässeet, harva uskalsi lähteä.

– Olihan se erikoista aikaa, mutta verrattuna monien muiden koronasta aiheutuviin aivan eri tason haasteisiin ja kärsimyksiin, emme voi valittaa. Pysyimme terveinä ja meillä oli resursseja kehittää yritystä hiljaisina aikoina, mistä oli hyötyä, kun maailma alkoi vihdoin palautua normaaliksi, Anssi Kiviranta toteaa.

Strand Properties on avaamassa neljättä toimistoa ja sen riveissä työskentelee jo yli 50 henkeä. (Kuva Strand)

Viimeisen vuoden ajan kasvu on ollutkin jo huimaa. Strand Properties on avaamassa jo neljättä toimistoa ja sen riveissä työskentelee yli 50 henkeä. Kilpailuetua sekä kasvua haetaan myös teknologian keinoin. Miljoonan euron suuruiseen rahoituskierrokseen osallistuivat kasvuyrityssijoittajat Antti Mäkelä sekä Vesa Lauronen, kaksikko on ollut muun muassa perustamassa ja kasvattamassa ohjelmistoalan yritys Reaktoria.

Kivirannat eivät etsineet Strandille sijoittajaa, mutta tutustuivat Lauroseen, joka oli kartoittamassa kiinteistöjä Malagassa. Sattumalta tapahtuneen kohtaamisen myötä palaset alkoivat loksahtaa paikoilleen ja Strand Properties sai uudet osakkaat, jotka tuovat osaamista ja kokemusta yrityksen seuraavassa kehitysvaiheessa.

Kiinteistönvälityksen lisäksi Strand Properties on laajentamassa myös kiinteistökehitykseen ja aloittaa sen Suomesta. Perustetun tytäryhtiön toisena osakkaana on kiinteistökehitysyhtiö Ailecon Oy, jonka Antti-Juhani Lehdellä on vuosikymmenien kokemus sekä isompien hankkeiden läpiviennistä että kansainvälisistä projekteista. Yrityksen toimitusjohtaja Anna-Maija Grandy vastaa hankkeiden operatiivisesta johtamisesta.

Ensimmäisenä hankkeena yritys lanseeraa Espoon Gumböleen kesällä 2023 valmistuva yhdeksän omakotitalon Lilla Strand -uudiskohdeprojektin.

– Haluamme olla vahvasti mukana luomassa suomalaisille kauniita, ekologisia ja ajattomia koteja, joissa on panostettu laatuun, pohjaratkaisuihin ja kestäviin materiaaleihin, Sirena Kiviranta sanoo.

Lue myös: Kesälomalta lisätuloja Airbnb-vuokrauksella? – Lakimies listaa asiat, jotka on syytä ottaa huomioon

Kommentoi Facebookissa