Oliver Helanderilta hurja keihäskaari – kovin suomalaistulos 15 vuoteen

Oliver Helander heitti Turussa ennätyksensä 89,93. (Kuva AOP)

Oliver Helander heitti Paavo Nurmi Gamesissa 89,83. Hän nousi Suomen kaikkien aikojen keihästilastossa neljänneksi.

YLEISURHEILU Oliver Helander oli hurjassa iskussa Turun Paavo Nurmi Games-kilpailuissa tiistaina. Helander kiskaisi keihäskisan voittoon todella kovalla tuloksella 89,83.

Helanderin ensimmäinen heitto kantoi vain 77,65, mutta toisella rävähti sitten kunnolla. Helanderin heitto jäi vain seitsemäntoista senttiä 90 metrin haamurajasta.

Kyseessä oli Helanderin uusi ennätys ja samalla myös kovin suomalaistulos 15 vuoteen. Suomen kaikkien aikojen tilastossa Helander siirtyi neljänneksi.

Kovatasoisen kilpailun kakkoseksi heitti Tokiossa olympiakultaa heittänyt Intian Neeraj Chopra ennätyksellään 89,30. Kolmanneksi heitti Anderson Peters tuloksella 86,60.

Suomalaisista kaksi muutakin heittäjää ylitti 80 metrin rajan. Lassi Eteläaho heitti 82,63 ja Toni Kuusela 80,35. Toni Keränen heitti 78,70.

Suomalaisittain vahvoja tuloksia nähtiin myös moukarihäkissä. Krista Tervo kiskaisi voittotuloksen 74,34 viimeisellä yrityksellään.

Tervo oli ennen viimeistä heittoa tasatuloksessa Azerbaidzhanin Hanna Skydanin kanssa, kun molemmat olivat heittäneet 73,11. Skydan oli paremman toisen heittonsa turvin kiinni voitossa.

Tervo heitti viimeisellä heitollaan vain kuuden sentin päähän omasta Suomen ennätyksestään. Vahvaa suomalaispanosta täydensi Silja Kosonen tuloksella 70,10. Kosonen oli kilpailun viides.

400 metrin aidoissa Viivi Lehikoinen sijoittui ajalla 55,13 kilpailun toiseksi. Lehikoisen aika on hänen uransa toiseksi paras. Viime viikonloppuna hän oli juossut hän ennätysaikansa 54,96.

Lehikoinen on jo lähellä Tuija Helanderin Suomen ennätystä. Helander juoksi Rooman 1987 MM-kisoissa ajan 54,62.

Turussa voittoon aitoi Italian Ayomide Folorunso. Hän juoksi ajan 54,73.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamari lopettaa uransa

Kommentoi Facebookissa