Brasilia murskavoitolla jatkoon – Neymarilla vakuuttava paluu

Neymar toipui nilkkavammastaan ja onnistui rangaistuspotkussa Brasilian tyrmätessä Etelä-Korean 4-1. (Kuva AOP)

Brasilia murskasi neljännesvälieräottelussa Etelä-Korean 4-1. Kroatia puolestaan voitti Japanin rangaistuspotkukilpailussa.

JALKAPALLO Brasilia ei antautunut jalkapallon MM-kisoissa Etelä-Korealle. Brasilia voitti korealaiset tylyin lukemin 4-1.

Perjantaina puolivälieräottelussa Brasilia kohtaa Kroatian, joka sai taistella Japanin kanssa pitkän kaavan kautta. Kroatia voitti Japanin rangaistuspotkukilpailussa.

Brasilian tähtipelaaja Neymar teki Korea-ottelussa paluun tositoimiin toivuttuaan nilkkavammastaan. Neymar loukkaantui Brasilian avausottelussa Serbiaa vastaan. Kaksi seuraavaa peliä jäivät häneltä väliin, ja pitkään spekuloitiin, että Neymarin turnaus olisi ohi.

Neymar kuitenkin palasi. Hän teki korealaisia vastaan maalin rangaistuspotkusta.

– Haluan kiittää Jumalaa, että pystyin tekemään paluun ja pääsin kentälle. Kiitän joukkueeni lääkintätiimiä ja pelikavereitani. Oli todella hienoa palata ja pelata hyvä ottelu. Halusimme voittaa ja siinä onnistuimme. Fanit tekivät oman mahtavan osansa, kommentoi Neymar.

Neymar valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– En tuntenut kipua nilkassani. Mielestäni suoritukseni oli hyvä ja tasainen. En kuitenkaan voi olla peliimme 100 prosenttisen tyytyväinen, koska meidän pitää kasvaa joukkueena ja kehittyä. Ottelun parhaan pelaajan tittelistä en välitä, koska se titteli kuuluu koko joukkueellemme, hän jutteli.

Neymar myönsi olleensa jo epätoivoinen. Serbia-ottelun jälkeen uni ei tahtonut tulla.

– Loukkaantumisen jälkeinen yö oli todella vaikea. Ajattelin miljoonia asioita. Yritin saada voimaa. Kun luin kaikki kannustusviestit, sain niistä virtaa. Kiitos kaikille teille, jotka lähetitte viestejä. En voi kiittää teitä tarpeeksi, hän ilmoitti.

MM-kisojen piristävä yllättäjä Japani taipui neljännesvälieräottelussa siis pitkän kaavan kautta. MM-hopeaa puolustava Kroatia oli Japania parempi rangaistuspotkukilpailussa tilanteen oltua varsinaisen peliajan jälkeen 1-1.

– Emme pystyneet voittamaan rankkarikisaa. Tämä tulos on vain hyväksyttävä. En usko, että oli liikaa paineita rankkareissa. Kroatian maalivahti oli erinomainen, kommentoi Japanin päävalmentaja Hajime Moriyasu.

– Pelaajani pelasivat 120 minuuttia hienosti. Olisimme halunneet voittaa rankkarikisan. Tulos on, mitä on, mutta pelaajia ei voi syyttää. Pelaajani osoittivat pystyvänsä pelaamaan maailmantasolla. Luulen, että Japanin jalkapallo jatkaa kasvamistaan, päävalmentaja jatkoi.

Kolme japanilaispelaajaa epäonnistui rankkarikisassa. Moriyasu myönsi, ettei Japani ole rankkareissa yhtä hyvä, kuin esimerkiksi Kroatia, jonka maalivahti Dominik Livakovic nousi rankkarikisan sankariksi.

– Kyse on onnesta ja harjoittelusta. Sekoitus molempia. Ampumisessa kohti maalia lyhyeltä matkalta eurooppalaiset ovat japanilaisia edellä. Kroatian maalivahti oli erittäin hyvä, mutta japanilaispelaajien on parannettava tasoaan rankkareissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Englannille tyly voitto – Afrikan mestarilla ei jakoa

Kommentoi Facebookissa