Englannille tyly voitto – Afrikan mestarilla ei jakoa

Englanti juhlii voittoa Senegalista. (Kuva AOP)

Englanti murjoi Senegalin MM-kisojen neljännesvälieräottelussa maalein 3-0.

JALKAPALLO Englanti voitti jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Senegalin helpohkosti 3-0. Englannin voitto kertoi aika tylysti joukkueiden tasoeron.

– Ensimmäisen puolen tunnin aikana pelasimme hyvin ja loimme paikkoja. Valitettavasti emme tehneet maalia. Pelasimme Englannin vahvaa joukkuetta vahvaa vastaan. Tänään nähtiin joukkueiden erot. Olemme Afrikan mestareita, mutta vastassa oli Euroopan huippujoukkue. Eroa vielä on, kommentoi Senegalin päävalmentaja Aliou Cisse.

Senegal oli toisella puoliajalla alamaissa. Cisse korosti, ettei joukkuehengestä ollut kiinni.

– Ei ollut joukkuehengen ongelma. Olen ylpeä pelaajistani. Oli haastava peli. Vastustaja oli kaksinkamppailuissa vahva. Kolmas maali tappoi pelin lopullisesti.

Cisse kuitenkin myönsi, ettei odottanut tällaista tappiota.

– En odottanut, että kävisi näin. Olimme vahvoja puolustuksessa aiemmissa peleissä. Se oli vahvuus joukkueessamme aiemmin. Nyt päästimme kolme maalia, mikä oli yllätys.

Englannin tähtipelaaja Raheem Sterling matkusti kotiin ennen ottelua, mutta sitä ei Englannin esityksestä edes huomannut. Sterlingin kotiin oli murtauduttu aseistettujen ryöstäjien toimesta.

– Raheem matkusti takaisin Englantiin. Annamme hänelle aikaa olla perheensä kanssa niin paljon kuin hän haluaa. Se on tärkeintä, kommentoi Englannin päävalmentaja Gareth Southgate.

Southgate korosti, että jokaisen pelaajan kohdalla yllätyksiin varaudutaan.

– Ei vaikuttanut valintoihin. Joskus on päiviä, jolloin yllättävää tapahtuu ja niihin tilanteisiin on varauduttava.

Englannilla riitti Senegal-ottelussa hyviä asioita. Yksi sellaisista oli Harry Kanen avausmaali turnauksessa. Se maali siirsi Englannin ottelussa 2-0 -johtoon juuri ennen taukoa.

– Hänen maalistaan saimme paljon etua. Senegal väsyi toisella puoliajalla, kun liikutimme palloa. Jokainen hyökkääjä, joka ei ole tehnyt maalia, saa onnistumisestaan itseluottamustaan. Hän viimeisteli kliinisesti. Se tulee tekemään hänelle hyvää, kommentoi Southgate Kanen onnistumisesta.

Ensi lauantaina Englanti kohtaa puolivälieräottelussa Ranskan. Haaste on tietysti kova.

– Ranska on suurin testi, jonka voi kohdata. Maailmanmestari. Hyvin vaikea joukkue haastaa, mutta samalla fantastinen haaste. Pääsemme testaamaan itseämme yhtä maailman parhaista vastaan, Southgate ennakoi.

Southgatelta kysyttiin tietysti Ranskan Kylian Mbappesta, joka sunnuntaina teki Puolaa vastaan kaksi maalia.

– Mbappe on tietysti maailmanluokan pelaaja. Hän on esittänyt jo isoja tekoja tässä turnauksessa ja edellisissä turnauksissa. Tunnemme myös Olivier Giroudin hyvin. Ranskalla on jokaisella pelipaikalla valtavasti taitoa, Southgate arvioi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ranska jyräsi Puolan – Kylian Mbappe todisti erinomaisuutensa

Kommentoi Facebookissa