Ranska jyräsi Puolan – Kylian Mbappe todisti erinomaisuutensa

Kylian Mbappe teki kaksi maalia Ranskan voittaessa Puolan maalein 3-1. (Kuva AOP)

Ranska jatkaa jalkapallon MM-kisoissa puolivälieriin voitettuaan Puolan 3-1. Olivier Giroud nousi maajoukkueen ennätysmieheksi ja Kylian Mbappe maalasi kahdesti.

JALKAPALLO Ranska jatkaa jalkapallon MM-kisoissa puolivälieriin voitettuaan Puolan lopulta helpohkosti 3-1. Ottelun hahmo oli kaksi maalia tehnyt edellisten MM-kisojen kultasankari Kylian Mbappe.

Ranska oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla hieman kankea, mutta Olivier Giroudin maali vapautti pelin. Giroudista tuli 52. maajoukkuemaalillaan Ranskan joukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Toisella puoliajalla Ranska hallitsi peliä selkeästi. Puolalla ei ollut oikeastaan mitään jakoa. Kavennuskin syntyi vasta lisäajan viimeisellä minuutilla Robert Lewandowskin ampumasta rangaistuspotkusta.

– Olemme iloisia, että pääsimme puolivälieriin. Onnistuimme tekemään vaikeassa ottelussa maaleja. Pystyimme kontrolloimaan peliä, vaikka ensimmäisellä puoliajalla emme pelanneet niin hyvin. Pystyimme ottamaan voiton, Mbappe iloitsi.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps oli samoilla linjoilla.

– Vastustajamme laittoi meidät kovaan paineeseen. Emme aloittaneet kovinkaan hyvin. Annoimme Puolalle liikaa tilaisuuksia. Puoliajalla teimme korjauksia, ja näitte mitä tapahtui. Toisella puoliajalla keskityimme enemmän Mbappeen. Ranska tarvitsi hyvää Mbappea ja sai sellaisen. Kylian pystyy tekemään eron ottelussa, Deschamps sanoi.

Deschamps hehkutti myös Giroudin ennätystä.

– Olivier on aina ollut tärkeä pelaaja meille. Neljä vuotta sitten hän ei maalannut, mutta oli muuten tärkeä. Häntä on usein kritisoitu, mutta hän on henkisesti vahva. Hän on tehnyt ennätyksen, jota on vaikea rikkoa. Tietysti hyvien joukkuekavereiden avulla maalit syntyvät.

Puolan päävalmentaja Czeslaw Michniewicz toisteli jo Puolan 0-2 -tappioon päättyneen Argentiina-ottelun jälkeen, että Puola pääsi MM-kisoissa jatkoon alkulohkostaan ensi kertaa 36 vuoteen. Samaa mantraa hän jatkoi Ranska-ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Valitettavasti turnauksemme on ohi. Pääsimme jatkoon alkulohkosta MM-kisoista 36 vuoden tauon jälkeen, mikä oli tavoitteemme. Nyt hävisimme hallitseville maailmanmestareille. He olivat parempia, Michniewicz sanoi.

Michniewicz toisteli myös 36 vuoden kuivan jakson päättyneen, mutta ei kiistänyt pettymystään Ranska-ottelun tulokseen.

– Olemme pahoillamme ja olemme pettyneitä. Meillä oli tunne, että olisimme voineet pärjätä tässä pelissä paremmin, vaikka Ranska onkin vahva joukkue.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Argentiina jatkaa puolivälieriin – Lionel Messi loisti jälleen

Kommentoi Facebookissa