Bundesliigan ja Serie A:n tähdet sivussa Huuhkajaleiriltä? – ”En kutsu sitä Suomen B-maajoukkueeksi”

Päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva voitti pelaajaurallaan viisi Suomen mestaruutta.

Päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva voitti itse pelaajaurallaan viisi Suomen mestaruutta. (Kuva AOP)

Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluleiriltä Abu Dhabista uupuu runkopelaajia.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva johdattaa joukkueensa tammikuussa Abu Dhabiin, missä Suomi on totutusti talvehtinut viime vuosina.

– Abu Dhabiin lähdetään tammikuun 7. päivä. Päivät eivät ole kansainvälisiä pelipäiviä, joten se aiheuttaa haasteita joukkueen kasaamiselle. Vaikka esimerkiksi Pohjoismaissa ei ole sarjat käynnissä ja Saksassa peleistä on tauko, niin seurojen ei tarvitse silti päästää pelaajiaan. Tulee tässä melkein joka päivä hyviä ja huonoja uutisia keitä saan sinne mukaan, Kanerva kertoo.

Viime talvena Huuhkajat kohtasi Abu Dhabissa Marokon ja Slovenian. Marokko kaatui 1–0, mutta Slovenia oli parempi 2–0. Suomen joukkue koostui pitkälti Veikkausliigassa ja Pohjoismaissa pelaavista miehistä.

Abu Dhabissa ei mitä todennäköisimmin nähdä Suomen runkopelaajista ainakaan Italian Serie A:n Chievoa kipparoivaa Perparim Hetemaj’ta, samassa sarjassa SPAL:ia edustavaa topparia Sauli Väisästä tai Saksan Bundesliigassa pelaavia Joel Pohjanpaloa (Bayer Leverkusen) ja Lukas Hradeckya (Eintracht Frankfurt).

Paras mahdollinen miehistö ei ole mukana, mutta Kanerva ei silti suostu puhumaan ”B-maajoukkueesta”.

– Joku haluaa kutsua sitä B-maajoukkueeksi. Minä en kutsu sitä B-maajoukkueeksi, vaan kutsun sitä Huuhkajaryhmäksi. Viime vuonna Abu Dhabissa mukana olleesta ryhmästä loppupeleissä oli aika moni pelaamassa jopa karsintapelejä, Kanerva painottaa.

Arabiemiraatteihin matkaava joukkue tulee tänäkin talvena koostumaan nuorista ja nälkäisistä pelaajista, jotka haluavat napata roolin Kanervan suunnitelmiin vuodelle 2018 – ja pidemmällekin.

– Suurin osa matkaan lähtevistä on varmastikin veikkausliigapelaajia, tulee joitain U21-maajoukkueen pelaajia mukaan ja Pohjoismaissa pelaavia, toivottavasti muualta Euroopasta muutama lisää, Kanerva päättää.

Kommentoi Facebookissa