Carlos Sainz juhli Silverstonessa – Valtteri Bottaksen tallikaveri rajussa kolarissa

Carlos Sainz voitti F1-kilpailun 150. yrittämällä. (Kuva AOP)

Carlos Sainz saavutti ensimmäisen F1-voittonsa Silverstonen osakilpailussa, josta ei dramatiikkaa puuttunut. Valtteri Bottas keskeytti tekniseen vikaan.

FORMULA 1 Silverstonen legendaarisella radalla ajettu Britannian Grand Prix oli eeppinen näytelmä, josta ei dramatiikkaa puuttunut. Voittoon ajoi lopulta Ferrarin espanjalaiskuski Carlos Sainz, jolle F1-voitto oli uran ensimmäinen.

Kisa alkoi romurallilla. Valtteri Bottaksen tallikaverin Zhou Guanyun Alfa Romeo meni ylösalaisin ja pomppasi suoja-aidan kautta ulos radalta.

Pelättiin jo pahinta, mutta pitkän odottelun jälkeen saatiin helpottava tieto, kun Zhoun kerrottiin olevan tajuissaan. Häneltä ei löydetty murtumia ja kisan jälkeen Zhou bongattiinkin varikolta siviilivaatteissa juttelemassa.

Uusintastarttia saatiin odotella lähes tunnin verran. Kisasta näytti tulevan Red Bullin Max Verstappenin ja Ferrarin Charles Leclercin kaksintaistelu, mutta Leclercin etusiivekkeestä irtosi palanen törmäyksessä Sergio Pereziin ja Verstappen taas kohtasi teknisiä ongelmia autonsa aerodynamiikassa.

Ferrarit ajoivat pitkään kaksoisjohdossa. Mercedeksen Lewis Hamilton sai Ferrarit kuitenkin kiinni ja elätteli toiveita voitosta.

Kisan loppupuolella Esteban Ocon joutui keskeyttämään tekniseen vikaan ja hänen Alpine-autonsa jäi vaaralliseen paikkaan. Turva-auto kutsuttiin radalle kokoamaan joukon yhteen.

Eniten tästä hyötyi neljäntenä ajanut Perez, joka pystyi nousemaan toiseksi. Hän kävi hurjaa taistelua Hamiltonin ja Leclercin kanssa. Hamilton ajoi lopulta kolmanneksi ja Leclerc jäi neljänneksi.

Viimeisten kierrosten taisto sijoista 2-4 oli eeppinen näytelmä. Perez, Hamilton ja Leclerc pistivät pystyyn shown, jollaista F1-sarjassa ei ole nähty aikoihin. Tylsäksi moitittu sarja osoitti, millainen viihdearvopotentiaali sillä voi parhaimmillaan olla.

Sainz ei saanut viimeisillä kierroksilla haastajia. Hän ajoi ensimmäiseen voittoonsa. Vuodesta 2015 lähtien F1-sarjassa ajanut Sainz ajoi Silverstonessa 150. F1-kilpailunsa.

Verstappen pystyi ajamaan maaliin, mutta kärkitaistoon hänellä ei ollut jakoa. Hän oli maalissa vasta seitsemäs.

Valtteri Bottas kohtasi teknisiä ongelmia jo kisan alkupuolella ja joutui keskeyttämään. Bottas olisi napannut hyvän tukun pisteitä, jos hänen autonsa olisi kestänyt. Todennäköisesti Bottas olisi voinut sijoittua ainakin seitsemänneksi.

Verstappen jatkaa MM-johdossa 34 pisteen turvin. Hänen tallikaverinsa Perez on taulukossa toisena.

Leclerc on kolmantena 43 pisteen päässä Verstappenista. Sainz nousi neljänneksi eron Verstappeniin ollessa 54 pistettä.

Bottas jatkaa keskeytyksestään huolimatta pistetaulukossa kahdeksantena. Se on parempi sijoitus, kuin ennen kauden alkua osattiin odottaa.

F1-kausi jatkuu heti ensi viikonloppuna Itävallassa Red Bull Ringin radalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Carlos Sainz yllättäen paalulle – Valtteri Bottakselle pettymys

Kommentoi Facebookissa