Chelsea-valmentajan viesti Gonzalo Higuainille – ”Ota mallia Suarezista”

Gonzalo Higuain siirtyi italialaisesta Juventuksesta loppukauden mittaisella lainapestillä Chelseaan.

Gonzalo Higuain siirtyi italialaisesta Juventuksesta loppukauden mittaisella lainapestillä Chelseaan. (Kuva AOP)

Gonzalo Higuainin ruuti on ollut märkää Valioliigassa.

JALKAPALLO Englannin Valioliigan kärkikamppailussa mukana olevan Chelsean päävalmentaja Maurizio Sarri kehotti lontoolaisseuran argentiinalaishyökkääjää Gonzalo Higuainia ottamaan mallia toisesta eteläamerikkalaisesta Luis Suarezista, joka pelasi Valioliigassa 2011–2014.

Higuain siirtyi italialaisesta Juventuksesta loppukauden mittaisella lainapestillä Chelseaan tammikuussa, mutta maalitykki ei ole ollut kaksisessa iskussa. Hän on tehnyt vain kolme maalia Chelsealle.

– Hänen pitää olla parempi fyysisesti ja henkisesti, jotta hän voi olla hyödyllinen meille kauden viimeisessä vaiheessa, Sarri sanoi Goal.comin mukaan.

– Ei ole helppoa pelata Valioliigassa ensimmäisten kuukausien aikana. Se oli ongelma Suarezille tämän ensimmäisellä Liverpool-kaudella, mutta toisella kaudella hän teki 23 maalia.

Suarez siirtyi Ajaxista Liverpooliin tammikuussa 2011. Ensimmäisen puolentoista kauden aikana uruguaylainen teki 44 Valioliiga-pelissä vain 15 maalia, mutta sen jälkeen hanat aukesivat: Suarez pommitti 54 maalia kahden seuraavan kauden aikana.

– Hyökkääjän ei ole helppo pelata välittömästi hyvin. Luulen, että hän tarvitsee aikaa kehittääkseen kuntoaan ja ollakseen sopiva Valioliigaan. Mutta luulen, että hän pystyy siihen, Sarri kommentoi.

Samalla Sarri vastasi kysymykseen siitä, haluaisiko hän pitää Higuainin Chelseassa.

– Kyllä, mutta se on kiinni Chelseasta ja Juventuksesta. Tilanne ei ole selvä.

Chelsea isännöi West Hamia seuraavassa ottelussaan maanantaina. Kotijoukkueen on syytä ottaa ottelusta täysi pistepotti, jos se haluaa pysyä asemissa taistelusta neljän parhaan joukkoon.

Veikkaamiseen tarjottujen kertoimien valossa näyttää melko varmalta, että Sarrin miehistö ottaa kolme pistettä West Ham -pelistä. Esimerkiksi Bet365 tarjoaa 1X2-vedonlyönnissä Chelsean voitolle kertoimeksi vain 1,33.

Lue myös: Real Madridin oudoimmat hankinnat – Eero Markkanen ja ex-Veikkausliigatähti kärkikymmenikössä!

Kommentoi Facebookissa