Real Madridin oudoimmat hankinnat – Eero Markkanen ja ex-Veikkausliigatähti kärkikymmenikössä!

Eero Markkanen on pelannut Espanjan ja Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa sekä nyt Indonesiassa.

Eero Markkanen on pelannut Espanjan ja Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa sekä nyt Indonesiassa. (Kuva AOP)

Huuhkajahyökkääjä ja Interin ex-pelaaja pääsivät mukaan kyseenalaiselle listalle.

JALKAPALLO Suosittu futissivusto Planet Football julkaisi verkkosivustollaan listan, jossa se laittoi outousjärjestykseen Espanjan jättiseuran Real Madridin tällä vuosituhannella tekemät pelaajahankinnat.

Listan kärkikymmenikköön päätyivät Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Eero Markkanen ja Veikkausliiga-seura Interin entinen keskikenttäpelaaja Julien Faubert, jotka molemmat pääsivät yrittämään läpimurtoa Real Madridin organisaatiossa.

Markkanen, 27, pelasi Real Madridin reservijoukkueessa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2014–2015, mutta edustusjoukkueessa hän ei päässyt kentälle kertaakaan. Faubert, 35, pääsi oman Real Madrid -uransa aikana kentälle kahdesti.

Planet Football arvioi Markkasen hankinnan Real Madridin yhdeksänneksi oudoimmaksi pelaajahankinnaksi 2000-luvulla.

– Kolmas ja viimeinen tällä listalla oleva pelaaja, joka hankittiin pääasiassa Real Madrid Castillan vahvuuteen, oli hankinta, jossa oli paljon vähemmän järkeä kuin kahdessa muussa, Planet Football aloitti tylytyksensä Markkasen hankintaa koskien.

– Markkanen oli 23-vuotias suomalainen hyökkääjä, jolla oli yksi maaottelu ja hädin tuskin tusina pelejä kotimaansa ulkopuolella, kun hän siirtyi Madridiin – luultavasti urallaan siinä vaiheessa, jossa haluaa vain pelata säännöllisesti edustusjoukkuejalkapalloa.

– Ah, olemme varmoja, että tässä oli luultavasti jonkinlainen suunnitelma, mutta emme ole vain vielä ymmärtäneet sitä.

Yksi maaottelu ja hädin tuskin tusina pelejä kotimaansa ulkopuolella

Ranskan maajoukkueessa yhden ottelun pelanneen Faubertin hankinta ei saanut Planet Footballilta minkäänlaista ymmärrystä.

– On mahdotonta löytää Julien Faubertista tämän ajalta Real Madridissa kuvaa, jossa joku ei näytä hölmistyneeltä.

– Tämä on tyyppi, joka oli Lucas Neillin varamies West Hamissa, ja sitten yhtäkkiä päätyi nukkumaan Real Madridin vaihtopenkille, Planet Football irvaili viitaten Real Madridin ja Villrrealin väliseen otteluun, jossa ranskalainen veteli tv-kuvien perusteella hirsiä madridilaisseuran vaihtopenkillä.

Markkanen ja Faubert ovat todellisia futiskenttien kiertolaisia. Markkanen on pelannut Espanjan ja Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa. Nykyään hujoppi pelaa Indonesiassa. Faubert on puolestaan pelannut kotimaansa Ranskan, Espanjan ja Suomen lisäksi Englannissa, Turkissa, Skotlannissa ja Indonesiassa.

Muut Planet Footballin Real Madridin oudoimmat 17 pelaajahankintaa -listalla olevat henkilöt ovat Thomas Gravesen, Michael Essien, Antonio Cassano, Jonathan Woodgate, Royston Drenthe, Emmanuel Adebayor, Pedro León, Fabinho, Gabriel Heinze, Guillermo Varela, Jerzy Dudek, Javier Hernández, Martin Ødegaard, Pablo García ja Carlos Diogo.

Lue myös: Huuhkajat sai EM-karsintavoitosta kiitosta päävalmentajalta – ”Kaverit panivat hienosti itsensä likoon”

Kommentoi Facebookissa