Huuhkajat sai EM-karsintavoitosta kiitosta päävalmentajalta – ”Kaverit panivat hienosti itsensä likoon”

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kiitteli joukkuetta pelin jälkeen.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kiitteli joukkuetta pelin jälkeen. (Kuva AOP)

Markku Kanervan mukaan joukkue on vähän aikataulusta jäljessä, mutta kuitenkin matka jatkuu.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti EM-karsintojen avausvoittonsa kaatamalla Armenian maalein 2–0 (1–0) Vazgen Sargsyan Republican stadionilla. Voitto oli merkityksekäs, sillä Suomi oli jäänyt EM-karsinta-avauksessaan pisteittä häviämällä Italialle lauantaina.

Helpolla Suomi ei tiistain vieraspelissään päässyt, vaikka lähti otteluun ennakkosuosikkina. Maalivahti Lukas Hradeckyn pari huipputorjuntaa sekä joukkueen työteliäs pelaaminen takasivat Huuhkajille kuitenkin karsintojen avausvoiton.

– Se oli odotettavissa, että tästä tulee hankala peli. Mutta täytyy sanoa, että joukkue osoittaa sitä henkistä kanttia tuon Italia-tappion jälkeen. Taistelutahto oli tapissa ja kaverit panivat hienosti itsensä likoon, ja saatiin toivottu lopputulos, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kiitteli pelin jälkeen.

Armenialla oli hyvä paikka mennä johtoon jo 13. minuutilla, mutta Lukas Hradecky torjui yrityksen. Seuraavassa Suomen nopeassa hyökkäyksessä Teemu Pukki jätti ensin pallon taakse kantapääkikalla Robin Lodille. Hän pelasi pallon takaisin Pukille, joka antoi nopeasti keskityksen takatolpalle, jossa Fredrik Jensen liukui pallon maaliin.

Avausosuman tarjoillut Pukki itse heilutti 23. minuutilla Armenian maaliverkkoja, mutta avustavan tuomarin lippu nousi ylös paitsion merkiksi. Myös Jensen oli tehdä toisen osumansa noin 20 metristä hirmuisella laukauksella, jonka maalivahti vaivoin sai torjuttua kulmaksi.

Viimein 78. minuutilla Suomi sai helpottavan toisen osuman aikaan. Robin Lod pyöritti Armenian puolustuksen ja tarjoili unelmasyötön maaliviivan tuntumaan Pyry Soirille, joka tuikkasi pallon maaliin. Armenia haki lopussa vimmatusti vielä maalia, mutta Huuhkajien nolla piti.

Kahden ensimmäisen karsintapelin saldo, kolme pistettä, ei täysin tyydytä Suomen joukkuetta. Markku Kanervan mukaan mahdollisuuksia riittää kuitenkin vielä vaikka mihin.

– Tavoite oli neljä pistettä. Ollaan vähän aikataulusta jäljessä, mutta kuitenkin matka jatkuu, kahdeksan peliä jäljellä. Ollaan kinkereissä vielä hyvin mukana.

Suomi isännöi Bosnia-Hertsegovinaa kolmannessa EM-karsintaottelussaan Tampereella 8.6.

  • Lähde Palloliitto

Lue myös: Huuhkajat avasi EM-karsinnat tappiolla Italiassa – ”Kyllä tämä tappio korpeaa”

Kommentoi Facebookissa