Norwich-tähti Teemu Pukki kasvoi huippu-urheilijaksi – mutta ei askeetiksi: ”En vieläkään kieltäydy mistään”

Tuttu näky tällä kaudella Englannin Mestaruussarjassa, Teemu Pukki pahanteossa vastustajan maalilla.

Tuttu näky tällä kaudella Englannin Mestaruussarjassa, Teemu Pukki pahanteossa vastustajan maalilla. (Kuva AOP)

Joukkueen vahva menestys on helpottanut myös suomalaishyökkääjän huimaa maalitehtailua.

JALKAPALLO Huuhkaja-hyökkääjä Teemu Pukin Norwich City on noussut kankean alkukauden jälkeen Englannin Mestaruussarjan kärkipaikalle. Joukkueen vahva menestys on helpottanut myös suomalaishyökkääjän huimaa maalitehtailua.

Daniel Farken valmentama Norwich City voitti kauden kuudesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden ja hävisi kolme, mutta syyskuun alusta lähtien liigassa on tullut vain yksi tappio. Loka- ja marraskuun maaottelutaukojen välissä Norwich napsi viisi perättäistä voittoa ja nousi Championshipin kärkeen.

Lokakuun Nations Leaguen Kreikka-ottelussa tulleen takareisivamman takia Pukki oli sivussa kolme ottelua, mutta paukutti viime viikon maaotteluita edeltäneissä Sheffield Wednesday ja Millwall-otteluissa kummassakin kaksi maalia. Pelaamissaan 14 Championship-ottelussa Pukki on iskenyt huimat yhdeksän maalia. Pukki muistuttaa, että joukkueen lento helpottaa myös hyökkääjän tehtävää.

– En ihan odottanut, että näin hyvin heti alusta asti lähtisi käyntiin. Olen päässyt hyvin jengiin sisään. Kun joukkueena on pelattu viime aikoina niin hyvin, niin se helpottaa. Varmaan hyökkääjällä enemmän mitä muilla. Jos muu joukkue pelaa hyvin, niin se tarkoittaa, että sinä saat aika paljon paikkoja. Ne pitää vaan käyttää hyväksi, Pukki pohtii.

Maaottelutaukoa edeltäneessä Millwall-pelissä Norwich nousi ensin 0–1-tappioasemasta 2–1-johtoon, joutui 80. ja 83 minuutin takaiskuilla 2–3-tappioasemaan ja nousi lopulta lisäajalla ensin 3–3-tasoihin ja lopulta 97. minuutilla tulleella Pukin illan toisella maalilla 4–3-voittoon. Kokemus oli ainutlaatuinen 28-vuotiaan suomalaishyökkääjän uralla.

– Kyllä se fiilis pelin jälkeen oli yksi älyttömimmistä, missä olen ollut mukana. Siinä ehti hävitä ja voittaa, hävitä ja voittaa pelin niin monta kertaa. Se oli aika siisti kokemus se loppu, Pukki kommentoi.

Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Pukki siirtyi pelattuaan kolme ja puoli kautta tanskalaisessa Bröndbyssä. Ulkomaan liigoista Pukki on heiluttanut maaliverkkoja myös Skotlannin Valioliigan Celticin paidassa ja Saksan Bundesliigan Schalkessa. Ensimmäinen siirto ulkomaille tuli jo 18-vuotiaana Espanjaan. FC Sevillassa Pukki pelasi yhden ottelun La Ligassa.

Bröndbyn vuosina Pukki kasvoi paitsi kovaksi maalitykiksi, myös huippu-urheilijaksi.

– Muutama viime preseason, missä kunto haetaan, ovat olleet rankempia kuin aikaisemmin. Kyllä varmaan olen vielä tarkempi siitä, mitä syön. Ja muutenkin vähän ammattimaisempi. En vieläkään oikeastaan kieltäydy mistään, mutta olen vähentänyt. Välillä haluan edelleen syödä jotain epäterveellistä, mutta ei enää niin paljon, Pukki kertoo.

Englannin Championship tunnetaan fyysisesti erittäin kovana sarjana ja etukäteen pidettiin pienenä kysymysmerkkinä, miten 180-senttinen Pukki pärjää kaksinkamppailuissa brittiläisten topparijärkäleiden kanssa. Pukin voima kentällä on kuitenkin vakuuttanut. Osittain kyse on harjoittelusta, mutta myös mentaalipuolella on oma vaikutuksensa.

– Kyllä tuolla on vähän enemmän salilla oltu. En minä ikinä ole mikään heikko ollut, se on enemmän sitä, että pelityyli on muuttunut ja uskaltaa myös käyttää sitä kroppaa enemmän, Pukki toteaa.

Pukin ja Norwichin taistelu kohti Valioliigaa jatkuu lauantaina 24.11. vierasottelulla Swansea Cityä vastaan.

Lue myös: Teemu Pukki iski jälleen – Huuhkajille jo kolmas voitto Kansojen liigassa

Kommentoi Facebookissa