Seatin sporttibrändi tuo coupé-mallisen SUV:n – Cupra Terramarin ensimmäinen kuva vuosi julkisuuteen

Cupran uutuuden nimi tulee Espanjan moottoriurheilun historiasta.

Cupran uutuuden nimi tulee Espanjan moottoriurheilun historiasta. (Kuva Seat)

Seatin johto kutsuu uutta Terramaria ensimmäiseksi sataprosenttiseksi Cupraksi.

AUTOT Seatin valikoimaan on kuulunut jo 1990-luvulta lähtien Cupra-nimisiä sporttimalleja. Ne ovat tarjonneet mainion hinta-laatusuhteen, mutta urheiluversiot eivät ole eronneet imagoltaan tarpeeksi tavallisista Seateista. Niinpä Cupra päätettiin tämän vuoden alussa erottaa omaksi brändikseen. Sen ensimmäiseksi malliksi lanseerattiin Seatin suositun Ateca-katumaasturin sporttiversio, ja lisää on tulossa.

Julkisuuteen vuosi nyt ensimmäinen kuva Cupran coupé-kattoisesta katumaasturista, joka tehdään edellä mainitun Atecan pohjalta. Todennäköisesti Terramariksi nimettävä auto on Cupran ensimmäinen kokonaan oma malli, koska vastaavat Seatit esitellään vasta myöhemmin.

Seatin automallit ristitään yleensä espanjalaisten paikkakuntien mukaan, mutta Cupran uutuuden nimi tulee Espanjan moottoriurheilun historiasta. Terramar viittaa nimittäin Katalonian alueella sijainneeseen Autodromo de Sitges-Terramarin historialliseen moottorirataan.

Auton linjat ovat sen sijaan tätä päivää. Etuvalojen ja maskin muodot ovat saanet vaikutteita Seatin juuri lanseeraamasta Tarraco-katumaasturista, mutta Terramarissa on paljon aggressiivisemman oloinen etupuskuri Cupran statuksen mukaisesti. Lisäksi auton kattolinja on huomattavasti kaarevampi, ja lokasuojissakin on vauhdikkaan näköiset taitokset. Uutuus näyttää myös lähtökohtana käytettyä Atecaa matalammalta ja leveämmältä, eli puheet coupé-henkisyydestä eivät ole aivan tuulesta temmattuja.

Cupra Terramar on tulossa myyntiin vuonna 2020, ja se saa melkoisen aikatauluedun Seatin perusversioihin nähden. Ne lanseerataan nimittäin markkinoille vasta 1,5-2 vuotta myöhemmin. Cupra jättää emomerkin mallit taakseen myös tehonsa osalta, koska sporttibrändin coupé-SUV:ia vauhdittaa Cupra Atecan pellin alta tuttu kaksilitrainen nelosturbo. Se luovuttaa 300 hevosvoimaa, jotka ohjataan kaksoiskytkinautomaatin kautta kaikille neljälle pyörälle. Myöhemmin tulossa saattaa olla myös pistokehybridiversio.

Seatin johto kutsuu uutta Terramaria ensimmäiseksi sataprosenttiseksi Cupraksi, joten sen pitäisi erota perusmalleista vielä nykyistä Cupra Atecaa enemmän. Myös hybriditeknologia voisi palvella tätä tarkoitusta, eli se saattaa tulla tarjolle pelkästään Cupraan. Seatin perusmallit saman auton pohjalta saanevat sen sijaan tyytyä Tarracosta tuttuihin perinteisiin bensa- ja dieselkoneisiin.

Lue myös: Tässä on Seatin uusi lippulaiva – Tarraco on espanjalaisversio VW Tiguan Allspacesta

Kommentoi Facebookissa