Chicago Bulls jyräsi – Lauri Markkaselle vain vähän luottoa

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen pelasi tärkeässä NBA-ottelussa kauden pienimmät peliminuuttinsa.

KORIPALLO Chicago Bulls otti NBA:ssa perjantaina todella tärkeän voiton. Pudotuspelipaikasta taisteleva Bulls kukisti Boston Celticsin koriluvuin 121-99.

Chicago Bullsin Lauri Markkanen sai kuitenkin hyvin vähän peliaikaa. Hän pääsi parketille vain runsaaksi 14 peliminuutiksi.

Markkanen pelasi tärkeässä Celtics-ottelussa kauden pienimmän minuuttimääränsä. Markkasen tämän kauden keskimääräinen peliaika on ollut 26,2 minuuttia.

Markkasen esitys ottelussa ei sinänsä ollut huono. Hän kirjautti tililleen kahdeksan pistettä ja kaksi levypalloa. Markkasen kolmesta kolmeen pisteen heitosta yksi putosi pussin pohjalle.

Markkasen tämän kauden pistekeskiarvo on 13,8. Vähäisen peliajan varjossa hän oli Boston-ottelussa keskiarvoonsa nähden ihan tehokas.

Bullsin Zach Lavine ja Coby White säkittivät 25 pistettä mieheen. Nikola Vucevic säesti tuttua tehokaksikkoa 18 pisteellä.

Chicago Bulls jatkaa itäisessä konferenssissa 11:ntenä, eli sijan päässä säälipudotuspeleistä. Bullsin saumat yltää pudotuspeleihin ovat kuitenkin varsin ohuet.

Konferenssin viimeinen pudotuspelipaikka on tällä hetkellä tukevasti Washington Wizardsin näpeissä. Wizardilla on koossa kolme voittoa Bullsia enemmän.

Molemmilla on pelaamatta runkosarjasta enää viisi ottelua. Bullsin pudotuspelipaikka edellyttää käytännössä voittoa kauden jokaisesta viimeisestä ottelusta ja Wizardsin pitäisi hävitä valtaosa peleistään.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Lauri Markkasen ja Chicagon toiveet vielä elossa

Kommentoi Facebookissa