Lauri Markkasen ja Chicagon toiveet vielä elossa

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen Chicago Bulls voitti Charlotte Hornetsin ja säilytti mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls sai tähtipelaajansa Zach LaVinen torstaina takaisin kokoonpanoon. Se siivittikin chicagolaiset tärkeään voittoon, kun joukkue kaatoi Charlotte Hornetsin koriluvuin 120-99.

Bullsille voitto oli vakuuttava, sillä joukkue ei missään vaiheessa ottelua ollut takaa-ajoasemassa. Suurimman osan ensimmäisestä kolmesta neljänneksestä chicagolaisten johto oli kymmenen pisteen tienoilla, kunnes Hornets hyytyi ja ero repesi pariinkymmeneen pisteeseen viimeisen 12 minuutin aikana.

Vaihdossa aloittanut Markkanen pelasi vajaat 21 minuuttia. Hänelle merkittiin kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa, yksi syötön, yksi riisto sekä kaksi torjuntaa.

Pelitilanneheittonsa Markkanen upotti tarkasti. Hän sai sisään molemmat kahden pisteen heittonsa ja kolmesta kolmosyrityksestään hän sai kaksi sisään.

Bulls on itäisessä konferenssissa 11. sijalla ja joukkueella on jäljellä kuusi runkosarjaottelua. Viimeistä play-in-turnauksen eli säälipudotuspelien pelipaikkaa hallussaan pitävällä Washington Wizardsilla on neljä voittoa enemmän.

Washingtonilaisilla on jäljellä viisi ottelua. Bullsilla on pelaamatta runkosarjasta kuusi ottelua.

Konferenssien kuusi parasta etenee suoraan varsinaisiin pudotuspeleihin ja sijoille 7-10 päätyneet joukkueet karsivat kahdesta muusta paikasta. Markkanen ei ole koskaan vielä päässyt neljättä kautta jatkuvan NBA-uransa aikana pelaamaan pudotuspelejä.

Bullsin osalta haaste tavoitteen toteuttamiseksi on nytkin kova. Se vaatii runkosarjan päätösotteluissa voittoputkea.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasen kevät päättymässä katastrofiin

Kommentoi Facebookissa