CHL:n välierissä kamppaileva JYP on loistovireessä – ”Näin pitää ollakin, että peli kehittyy”

Marko Virtanen pitää välieriin pääsyä kovana saavutuksena joukkueeltaan.

Marko Virtanen pitää jo välieriin pääsyä kovana saavutuksena joukkueeltaan. (Kuva AOP)

JYP:n valmentajan Marko Virtasen mukaan jyväskyläläismiehistön erinomainen vire ei ole sattumaa.

JÄÄKIEKKO JYP on tällä hetkellä yksi Liigan kovavireisimmistä joukkueista. Jyväskyläläiset ovat voittaneet kahdeksasta viime pelistään peräti seitsemän. Kaadettujen joukkueiden joukossa ovat muun muassa kärkiorganisaatioihin kuuluvat Kärpät, Tappara ja HIFK.

Liigan tahti on ollut tuttuun tapaan kova. Siksi se, että JYP on saanut näin hyvin pelinsä uomiin, kertoo kovasta työnteon laadusta. JYP:n päävalmentaja Marko Virtanen on tyytyväinen siihen, millaisella pistetahdilla joukkue on vuoden vaihtanut ja aloittanut.

– Peli on kehittynyt, ei se ole sattumajuttu. Olemme menneet eteenpäin. Olemme päässeet tekemään riistoja jo korkealla ja niistäkin tilanteista, jos riisto on tullut keskialueella tai puolustusalueella, on ollut valmius hyökätä. Se on kehittymistä ja näin pitää ollakin, että peli kehittyy. Se on ollut askel eteenpäin, Virtanen sanoo.

Vastuuta ovat kantaneet erityisesti ykkösketjun Jani Tuppurainen, Jarkko Immonen ja Joonas Nättinen, joista Immonen on tehnyt viidessä liigapelissä kuusi pistettä, Tuppurainen neljässä kuusi ja Nättinen viisi pistettä.

– Se on ollut ainoa ketju, joka on pysynyt kasassa, joten se on ihan luonnollistakin. Juuso Puustinen, Jerry Turkulainen, Mikko Mäenpää ja Henri Kanninen ovat pudonneet pois, Virtanen huomauttaa.

Tällaisessa tilanteessa Immosen johtaman ykkösvitjan tärkeys on kasvanut entisestään.

– Kokeneet kaverit ovat pystyneet kantamaan kovissa paikoissa tulosvastuuta. SaiPa-peli oli lauantaina kolmas neljään päivään, ja kun niistä pitää vääntää pisteitä, niin kokenut kaarti kantoi, Virtanen kiittelee.

JYP:n kausi jatkuu edelleen kahdella rintamalla. Se jahtaa finaalipaikkaa tiistaina alkavissa CHL:n välierissä, joissa se saa vastaansa tshekkiläisen Ocelari Trinecin.

– Mahdollisuuksien pelejä ja hienoja pelejä. Näistä peleistä pitää lähteä nauttimaan, sanoo Virtanen.

Vastus on CHL:n pudotuspeleissä JYP:lle jo toinen peräkkäinen samasta maasta. Virtanen uskoo, että Trinec on aavistuksen verran kovempi kuin edellisellä kierroksella pudotettu Kometa Brno.

– Vastus on samantyylinen mutta vielä hieman paremmin liikkuva kuin Kometa. Pelin rakenne on kuitenkin heilläkin samantyylinen. Heillä on kovia yksilöitä Tshekin liigan piste- ja maalipörssissä korkealla olevasta Martin Ruzickasta lähtien. Kaikki näkivät, miten hän painoi maajoukkueessakin kolme maalia loppuhetkillä Suomea vastaan, sanoo Virtanen viitaten joulukuun Euro Hockey Tourin turnaukseen, jossa Ruzickan maalit toivat Tshekille voiton.

Ratkaisevat välierät pelataan ensi viikolla, ja CHL:n finaali pelataan helmikuun kuudes päivä.

Vedonlyöntikertoimista näkyy, että JYP on Växjö Lakersin jälkeen toiseksi suurin suosikki voittamaan koko Mestarien liigan. Kertoimien perusteella Ocelari Trinecin mestaruus on hieman epätodennäköisempi kuin JYP:n.

Kannattaa huomioida, ettei se kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että vedonlyönti JYP:n mestaruuden puolesta olisi fiksumpaa kuin Ocelari Trinecin mestaruuden puolesta. Tarjolla olevat vedonlyöntivoitot ovat nimittäin suurempia tshekkien CHL-mestaruudelle.

Kommentoi Facebookissa